آیا پس از مرگ همسر به خانواده ارث میرسه با وجود داشتن فرزند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۶۷ #08319046

سلام و خسته نباشید/ ببخشید خانومی که یک بچه از همسرش دارد و همسرش فوت کردن به تازگی و همسر دارایه خانه ماشین و حصاب بانکی بودن که حالا خانواده همسر شامل مادر خواهر و برادر هستند میخواهند شکایت کنن تا ارث بهشون برسه آیا با وجود اینکه خانوم یک پسر بچه داره به خانواده اون آقا ارث میرسه؟
و یه سوال دیگه اینکه خواهر شوهر شونم همسر ندارن و میخواهند از حقوق اون آقا که اعلان خانم مستمری بگیرن هستن هم شکایت کنن تا حقوق نصف بشه و به خواهر اون آقا برسه آیا میتونن؟

مشاوره حقوقی ارث
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ارث این آقا به فرزند، همسر، مادر و پدرش میرسه بقیه ارثی نمی برن
در زیر به طور کامل توضیح می دم
در خصوص حقوق بعید می دونم به خواهر شوهر چیزی برسه معمولا به همسر و فرزند شخص میرسه

ارث
اشخاصی که به موجب نسب ارث می‌برند سه طبقه اند و هر طبقه دو درجه دارد.
باوجود طبقه اول، طبقه دوم و باوجود درجه اول درجه دوم ارث نمی‌برند:

طبقه اول_ درجه اول: پدر و مادر و فرزندان
درجه دوم: اولاد اولاد (نوه‌های متوفی)

طبقه دوم_ درجه اول: اجداد (مادر بزرگ و پدر بزرگ) و برادر و خواهر
درجه دوم: فرزندان خواهر و برادر و پدر‌ها و مادرهای پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها

طبقه سوم- درجه اول: اعمام (عمو) و عمات (عمه) و اخوال (دایی) و خالات (خاله)
درجه دوم: اولاد آن‌ها (فرزندان عمو و عمه و دایی و خاله)

وارثین طبقه‌ی بعد وقتی ارث می‌برند که از وارثین طبقه‌ی قبل کسی نباشد.
زن و شوهر در کنار سایر وراث، ارث می‌برند و هیچ یک از وراث نمی‌تواند مانع ارث بردن آن‌ها شود.
پدر، مادر، پسر، دختر، زوج و زوجه، حاجب از ارث ندارند یعنی ممکن است سهم ارث آنها کمتر شود اما محروم از ارث نمی‌شوند.

سهم ارث زوجه: ۱/۸ اگر متوفی فرزند داشته باشد_ ۱/۴ اگر متوفی فرزند نداشته باشد.
سهم ارث زوج: ۱/۴ اگر متوفی فرزند داشته باشد_۱/۲ اگر متوفی فرزند نداشته باشد.
سهم ارث مادر: ۱/۶ اگر متوفی فرزند یا خواهر و برادر داشته باشد_ ۱/۳ اگر متوفی فرزند و خواهر و برادر نداشته باشد.
سهم ارث پدر: ۱/۶ اگر متوفی فرزند داشته باشد.
سهم ارث دختر (درصورتیکه متوفی پسر نداشته باشد): ۱/۲ (نصف) واحد (یک دختر) _ ۲/۳ متعدد