دفاع از دخترم در برابر ضرب و جرح همسرش که درحال خفه کردنش بوده ایا دفاع مشروع حساب میشه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۲۳ #07337344

سلام
در حالی که من به این اقا حمله نکردم فقط دخترمو نجات دادم ایشون و برادرش به من و دخترم حمله میکردن و من به تنهایی مجبور به دفاع بودم شاهد هم دارم که من نزدم ولی حمله میکردن مجبور به دفاع بودم؟
اگر در شکایت دخترم ما بتونیم ثابت کنیم که این اقا دخترمو زدن و در شکایت ایشون من فقط از خودم دفاع کردم میتونم رفع اتهام کنم؟ دخترم وضع بدی داشت و من از ناموس و جان دخترم و خودم محافظت کردم و مسلما وقتی دخترمو کتک زده و به من حمله کرده باید خراش و زخم هم داشته باشه
نامه پزشک قانونی سه جراحت حارصه در دست و صورت و پا و یک کبودی ساق پا براش نوشته

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
باید شرایط دفاع مشروع وجود داشته باشد و در دادگاه ثابت نمایید.

در صورت وجود شرایط دفاع مشروع جای نگرانی وجود ندارد

سلام با اثبات و احراز دفاع میتوان در محکمه مطرح نمایید

باسلام واحترام باتوضیحات شما بله اگر اثبات کنید که فقط دفاع بوده بله رفع اتهام میشود ودفاع شما اگر شرایط دفاع مشروع را داشته باشد مشروع محسوب میشود
الف – رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد و بدون آن نتوان خطر را دفع کرد .

ب – دفاع مستند به نشانه های معقول یا یک ترس و بیم عقلایی باشد .

پ – خطر و تجاوز بابت اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگیرد .

ت – عملا توسل به قوای دولتی بلافاصله ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر موثر نباشد .

در صورت وجود تمام شرایط فوق دفاع مشروع است و مرتکب مجازات نمی شود . در دفاع مشروع ، دیه نیز پرداخت نمی شود مگر اینکه مهاجم دیوانه باشد که دیه را باید بیت المال بپردازد .

دفاع مشروع از دیگری
دفاع مشروع از دیگری علاوه بر اینکه تابع شرایط فوق است ، نیازمند شرایط دیگری نیز هست . در واقع دفاع از نفس ، ناموس ، عرض ، مال و آزادی تن دیگری در صورتی جایز است که او یا

۱- از نزدیکان دفاع کننده بوده باشد

۲- یا مسئولیت دفاع از او بر عهده دفاع کننده باشد

۳- یا دیگری برای دفاع از خودش ناتوان باشد

۴- دیگری برای دفاع از خود تقاضای کمک کند

۵- یا اینکه فرد در وضعیتی باشد که نتواند درخواست کمک کند .

سلام و احترام. با توجه به موارد اعلامی شما، با توجه به شرایط مقرر در ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی به نظر دفاع مشروع تحقق پیدا کرده است، ضروری است ادله و مستندات رو ارائه دهید تا از سمت مقام قضایی هم شرایط احراز شود.