آیا می توان نسبت به شهادت و سوگند دروغ اعتراض کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶,۳۳۰ #07165354

۳ میلیون تومان اشتباها برای کسی کارت به کارت کردم. با او تماس گرفتم از عودت وجه امتناع کرد. در شورای حل اختلاف به طرفیت صاحب حساب طرح دعوای مطالبه وجه کردم. در جلسه دادرسی خوانده حضور پیدا کرد و برای تضییع حق خواهان و بردن مال او ادعای دروغی مطرح کرد مبنی بر این که در گذشته پول دستی به او داده است و از او طلب داشته است. خواهان ریسک کرد و تقاضای سوگند کرد و قاضی شورا خوانده را سوگند داد و او متاسفانه اتیان سوگند دروغ کرد و بر این اساس رای بر بیحقی خواهان صادر شد. آیا بعد از صدور رای خواهان می تواند به رای صادره اعتراض کند؟ چون خوانده رسیدی از خواهان مبنی بر دریافت پول دستی ندارد و شاهدی هم برای اثبات ادعایش ندارد. یعنی اگر بعد از صدور رای خواهان مدرک و بینه ارائه دهد آیا اعتراض امکان پذیر است یا این که سوگند بتی و قاطع دعوا است؟ آیا با استناد به ماده ۶۴۹ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی امکان طرح دعوای کیفری وجود دارد؟

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.
با توجه به اینکه حواهان خواستار اتیان سوگند بوده جایی برای اعتراض نیست و سوگند قاطع دعواست و در خصوص سوگند دروغ شما باید این موضوع را اثبات کنید که کار دشواری است

خیر امکانپذیر نیست چون قسم در موضوع دعوی شما به عنوان ادله اثبات دعوی قاطع دعوی است.

سلام . با توجه به این که شما درخواست کننده سوگند بوده اید و خوانده هم سوگند یاد کرده حتی در صورت اعتراض حکم نقض نمی شود چون مطابق ماده ۱۳۳۱ قانون مدنی قسم قاطع دعوی است .

سلام
اصل عدم تبرع است یعنی اگر کسی به دیگری پولی داده است، به او بدهکار بوده است. و اینجا کسی که ادعای خلاف اصل می کند (خوهان) باید ثابت کند که بدهکار نبوده و اشتباها پول را واریز کرده است.
در سوگند دروغ هم تنها اگر توان اثبات کذب بودن آن ر دارید می توانید شکایت کنید البته اثبات چنین ادعایی دشوار است.