آیا خواهرم می تواند درخواست محاسبه مجدد مهریه به نرخ روز و تعدیل آن را مطابق جدول نرخ تورم بانک مرکزی را بکند؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱۵۵ #06600759

با سلام،
خواهر من در سال ۱۳۸۴ با مهریه ۱۱۴ سکه ازدواج کرده بود که در سال ۱۳۸۷ از شوهرش جدا شد. دادگاه با توجه به توافق طرفین، طی حکمی مهریه را از سکه به ریال تبدیل و شوهر به پرداخت ۱۰۰ قسط ۳۰۰ هزار تومانی در ماه تعهد داده بود. شوهر پس از پرداخت ۷ قسط از مهریه، متواری شد و هیچ مبلغی بعد از آن پرداخت نکرد. با توجه به اینکه شوهر به تعهد خود عمل نکرده و قیمت سکه ۴۰ برابر شده، آیا خواهرم می تواند درخواست محاسبه مجدد مهریه به نرخ روز و تعدیل آن را مطابق جدول نرخ تورم بانک مرکزی را بکند؟ آیا امکان تبدیل مجدد مبلغ مهریه اخذ نشده از ریال به سکه وجود دارد؟ ( نظریه ۵۲۸۰/۷ - ۱۳۷۸/۱۱/۲ و قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱۰۸۲ ق.م. مصوب ۱۳۷۶ مستفاد می‏شود که بین زمان مطالبه و زمان تادیه تفاوت است و پس از مطالبه زوجه باید نرخ تورم زمان تادیه ملاک عمل واقع شود نه زمان مطالبه.)

مشاوره حقوقی مهریه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
اگر برای تبدیل سکه به مبلغ ریالی توافق نکرده اند دادخواست تعدیل بدهند.

با سلام
اگر مهریه ایشان طی توافق از سکه به ریال تبدیل شده و اقساط هم طبق توافق هست و در دادگاه گزارش اصلاحی صادر شده باشد نمی توان تبدیل و تعدیل خواست.
تعدیل مهریه زمانیست که دادگاه با توجه به اعسارزوج مهریه را تقسیط کرده باشد و در این زمینه توافقی فی مابین زوج و زوجه صورت نگرفته باشد.

با درود آنچه توافق شده لازم الاجراست
امکان تبدیل نیست.
تعدیل را تقاضا نمایند

سلام.
خیر امکان تبدیل به سکه نیست.

سلام، می توانند تقاضای تعدیل اقساط مهریه نمایند.

تنها راه باقیمانده بشما درخواست تعدیل وتلاش برای پیدا کردن اموال شوهرسابقش است

سلام بهترین راه حل این است که تقاضای تعدیل کنید