اضافه نمودن شروطی خارج از قرارداد توسط خودرو ساز قانونی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۹۵ #05425843

با سلام
یک دستگاه خودرو در اردیبهشت 97 به صورت پیش فروش با موعد تحویل مهر 97 با پرداخت نیمی از مبلغ از شرکت ایران خودرو ثبت نام کردم مطابق با تمام شروط اولیه و مفاد قرارداد ارائه شده.
اکنون و با وجود تاخیر هشت ماه ه در تحویل، خودرو ساز به بهانه کمبود خودرو شروطی خارج از قرارداد اعمال نموده و عده ای از ثبت نام شدگان را از نوبت تحویل خارج نموده است شروطی مانند عدم تحویل خودرو به افرادی که در دو سال گذشته هر نوع خودوریی تحویل گرفته اند، و یا تحویل خودرو فقط به افراد با سن بالای 18 سال ، در حالیکه نه در شروط زمان ثبت نام و نه در مفاد قرارداد چنین الزاماتی نبود.
طبق این شروط اکنون با وجود رسیدن نوبت تحویل، به اینجانب خودرویی نداده اند و نوبت بنده ضایع شده است ولی به نفراتی بعد از اینجانب خودرو تحویل شده است و مرا هم مکلف به تبدیل به خودرویی با ارزش پایین تر کرده اند.
آیا خودو ساز چنین حقی فراتر از مفاد قرارداد دارد؟ و اینجانب چه اقدامی می توانم انجام دهم؟
با سپاس فراوان

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق ماده 10 قانون مدنی قراردادهای خصوصی میان افراد که مخالف قانون نباشد لازم الاجرا خواهد بود و دارای اعتبار است. لذا اگر قراردادی میان شما و ایشان تنظیم و توسط طرفین امضا شده باشد ملزم به ایفای تعهدات دو طرف قرارداد خواهد بود.

با درود فراوان
خیر نمیتوانند شروطی خارج از قرارداد تعیین نمایند ، وکیل اخذ کنید و از شرکت شکایت کنید .