سرقت مسلحانه جرمش چیه و چه مدت طول میکشه حکم صادر بشه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۸۷ #05201070

سلام شوهرم حدود ۴۰ روز بازداشت موقت هست و چندین بار به دادگاه رفته اما قاضی حکم صادر نکرده با اینکه جرم اثبات شده است میخواستم بدونم سرقت مسلحانه جرمش چیه و چه مدت طول میکشه تا حکم صادر بشه؟؟

مشاوره حقوقی سرقت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
اگر سرقت مسلحانه باشد و مقرون به آزار (باتوجه به اینکه در سوال مشخص نشده بود )درصورت دارابوذن پنج شرط زیر سارق به پنج تا بیست سال حبس و ۷۴ضربه شلاق محکوم میشود
۱-سرقت در شب واقع شده باشد ۲-سارقان دونفر یا بیشتر باشند ۳-بک یا چند نفر حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشند ۴-از دیوار بالا رفته یا حصار راشکسته یا کلید ساختگی استفاده کرده باشند ۵-برخلاف واقع خود را مامور دولت معرفی کرده باشند یا درجایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی و توابع آن است سرقت کرده باشند

با سلام
سرقت مسلحانه در قانون کشورمان به دو صورت در مواد ۶۵۱ و ۶۵۲ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ بیان شده است. براساس ماده ۶۵۱ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ هرگاه سرقت پنج شرط زیر را داشته باشد سارق به پنج تا ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود: سرقت در شب واقع شده باشد سارقان دو نفر یا بیشتر باشند؛ یک یا چند نفر حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشند؛ از دیوار بالا رفته یا حصار را شکسته یا کلید ساختگی استفاده یا برخلاف واقعیت خود را مامور دولت معرفی کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی و توابع آن است سرقت کرده باشد و در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشد.سرقت مقرون به آزار هم براساس ماده ۶۵۲ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ تعریف می‌شود. در این ماده قانونی آمده است هرگاه سرقت مقرون به آزار یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ۱۰ سال و شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم می‌شود و اگر جرمی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات تعیین‌شده در این ماده محکوم خواهد شد.

سرقت مسلحانه از بانک‌ها، صرافی‌ها یا جواهرفروشی‌ها
هرگاه دو یا چند نفر با اجتماع و مواضعه قبلی به بانک‌ها یا صرافی‌ها یا جواهرفروشی‌ها و به طور کلی به هر محلی که در آن وجوه نقد یا‌ اوراق بهادار یا سایر اشیای قیمتی معمولا وجود دارد به قصد سرقت و ربودن اموال مسلحانه حمله ببرند (هر چند یک نفر از آنها مسلح باشد) هر یک از‌ مرتکبان در صورت وقوع سرقت یا ربودن مال به حبس ابد با اعمال شاقه و در صورت وقوع قتل به اعدام محکوم خواهد شد و در صورتی که سرقت یا‌ ربودن مال یا قتل واقع نشده باشد، مجازات هر یک از مرتکبین حبس موقت با اعمال شاقه از ۱۰ تا پانزده سال و ‌اگر اراده مرتکبین در آن تاثیر داشته مجازات آنان حبس مجرم از دو تا پنج سال خواهد بود.

سرقت مسلحانه در قانون کشورمان به دو صورت در ماده‌های ۶۵۱ و ۶۵۲ آمده است. مورد نخست آن که در ماده ۶۵۱ آمده است سرقت مسلحانه مقرون به آزار است که در صورت دارا بودن پنج شرط زیر، سارق به پنج تا ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

سرقت در شب واقع شده باشد.

سارقان دو نفر یا بیشتر باشند.

یک یا چند نفر حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشند.

از دیوار بالا رفته یا حصار را شکسته یا کلید ساختگی استفاده کرده باشد

برخلاف واقعیت خود را مامور دولت معرفی کرده باشد یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی و توابع آن است سرقت کرده باشد و در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشد.

مورد دوم از سرقت، سرقت مقرون به آزار است که در ماده ۶۵۲ قانون مجازات تعریف شده است. در این ماده ذکر شده هرگاه سرقت مقرون به آزار باشد یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم می‌شود. درصورتی که جرمی نیز اتفاق افتاده باشد علاوه بر مجازات جرح، سارق به حداکثر مجازات تعیین شده در این ماده محکوم خواهد شد.