مراحل مزایده خانه مشاع چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۱۳ #04963487

با سلام و احترام.

آیا در لحظه و حضوری مبلغهای پیشنهادی ارایه میشود(یا مبلغها را در پاکت میگذارند و محرمانه است)؟نیم عشر خانه چیست و مبلغ آن چقدر میشود و چه کسی آنرا پرداخت میکند؟ سپاس

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درفروش ملک مشاع پس نشر آگهی ابتدا مطالبین در جلسه ای که در حضور دادورز مزایده برگزار می گرددحضوریافته واز قیمت پایه شروع به پیشنهاد قیمت میدن آخرین قیمتی که پیشنهاد شد مبلغ ده درصد آن را بحسای دادگستری واریز می نماید وبرای بقیه مبلغ یکماه فرصت داده می شود

با سلام
طبق بند ۷ ماده ۱۳۸ قانون اجرای احکام در آگهی فروش (مزایده)، قیمت پایه مال مورد مزایده درج میشود و شروع مزایده با همان قیمت خواهد بود .رویه غالب در شعب اجرای احکام مدنی بر حضوری بودن مزایده است و خریدار یا خریداران در جلسه مزایده حضورداشته و از قیمت های پیشنهادی مطلع میشوند و نهایتا آخرین قیمت پیشنهادی پذیرفته شده و مراتب صورتمجلس و نام خریدار و وقیمت فروخته شده قید میشود.
در خصوص نیم عشر خانه نیز منظور ازنیم عشر( یعنی ۵% مبلغ محکوم به) بایت حق اجرای حکم است که بعد از اجرا وصول میشود. طبق ماده ۱۶۰ همان قانون پرداخت حق اجرا بر عهده محکوم علیه است.

برای فروش اموال مشاع مزایده برگزار میشود . در زمان برگزاری مزایده افراد داوطلب خرید میتوانند در محل اجرای احکام حاضر شوند . ابتدا دادورز مجری مزایده نظریه کارشناسی را بیان کرده و قیمت پایه کارشناسی را مطرح مینماید . در ادامه افراد حاضر میتوانند قیمت پیشنهادی خود را حضورا اعلام کرده یا تغییر و افزایش دهند تا زمانیکه بالاترین قیمت توسط یکی از خریداران مطرح شده و قیمت بالاتری پیشنهاد نشود . مطابق قانون این فرد برنده اعلام و باید ۱۰% مبلغ پیشنهادی را فی المجلس پرداخت نموده یا به حسابی که اجرای احکام اعلام میکند واریز نموده و فی را تحویل دهد . مهلت تسویه الباقی مبلغ یک ماه خواهد بود .