چگونه میشود اثبات کرد این بیماری قبل عقد بوده یا بعد از بوجود آمده؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۶۹۱ #04574148

من سه ماه بعد ازدواج متوجه اختلال دو قطبی همسرم شدم اما نمیدانم قبل عقد اینگونه بود ( یک سال عقد بودیم) یا نه و زیاد هم رفت و آمد نداشتیم که در دوران نامزدی متوجه شوم .
۱. حال چگونه میشود اثبات کرد این بیماری قبل عقد بوده یا بعد از بوجود آمده
۲. در هر دو صورت امکان فسخ نکاح می باشد؟( دو سال است که از عقد ما می گذرد . و خانم من حدود ۷ ماه پیش بستری شد و بعد دوهفته ترخیص شد. اسناد و مدارک هم موجوده و اوایل زندگی بد نبود ولی اخیرا دوباره زندگی را برایم سخت کرده )
۳. حق فسخ نکاح را من تا به حال نمیدانستم اخیرا متوجه شدم آیا میشود فسخ نکاح کرد و مهریه از گردن من ساقط شود؟

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام..ازدواج دوم من است سابقه بیماریم بستری شدنم دربیمارستان ابن سینا رو قبل ازعقدبه همسرم گفتم اما همسرم شکایت کرده فریب درازدواج وپزشک قانونی رفتم پزشک قانونی جنون من راردکرد وپیش متخصص فرستاد تمام پروندها منودراوردن بیماری دوقطبی وافسردگی تشخیص دادن وپونزده سال قبل شوک درمانی شدم پزشک متخصص حال فعلی منو نرمال میدونن

سلام وقت بخیر
اختلال دو قطبی از موارد ذکر شده در قانون برای فسخ نکاح نمی باشد لذا اگر بتوانید جنون را ثابت نمایید که طبق نظریه پزشکی قانونی برای قبل از وقوع عقد بوده است می توانید نکاح را فسخ نمایید در غیر اینصورت از موارد فسخ نکاح نمی باشد اگر بعد از نکاح به وجود آمده باشد نمی توانید به آن استناد نمایید.چنانچه مایل به طلاق باشید در صورت اثبات اینکه خانم دوشیزه هستند باید نصف مهریه را پرداخت نمایید.

با سلام
قبل از هر اقدامی جهت رسیدن به فسخ نکاح و یا عدم پرداخت مهریه و یا ...میبایست از موضوع اختلال ایشان در قبل از عقد اطمینان حاصل نمایید پیشنهاد من مراجعه به کلینیک های روانشناسی معتبر برای کشف این موضوع است و پس از حصول اطمینان نیاز به اثبات دارید که با اقامه دعوی فسخ نکاح و ارایه مدارک این حصول اطمینان دادگاه مورد را به پزشکی قانونی معرفی مینماید که در صورت تایید تمام موارد مورد درخواست شما انجام میگردد

با سلام و احترام...اول اینکه دادگاه باید اختلال دو قطبی را جنون بداند چرا که این بیماری افسردگی شدید می باشد و از موجبات فسخ به استناد جنون نمی باشد.. در ثانی اگر جنون باشد با ارائه مدارک و ادله معتبر باید جنون سابق بر نکاح مشخص شود و اگر جنون بعد از نکاح باشد برای زوج حق فسخ وجود ندارد.