در دادگاه تجدید نظر در صورت نقض رای مجدد رای جدید صادر میگردد یا مجدد به دادگاه ارجاع میشود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۵۱۱ #04509509

سلام و عرض احترام...
در مبایعه نامه ذکر شد در صورت عدم وصول چک مبایعه نامه یکطرفه فسخ و فروشنده بعد از مراجعه به بانک و عدم وصول چک به علت مغایرت امضا چک را برگشت زد و اظهارنامه فسخ ارسال نمود، و خریدار بعد از مدتی قبول کرد که بیاد مبایعه نامه رو با توافق هم و خسارتی ازش کسر نشه اقاله کنه، و اقاله نامه بین طرفین نوشته شده و بعد از مدتی خریدار به علت گرانی ملک پشیمان شد و در دادگاه دادخواست تحویل بیع را داد و فروشنده اقاله نامه را به دادگاه ارایه داد و در همین حین در شعبه دیگری هم دادخواست الزام به سند داد و فروشنده به علت گم کردن اصل اقاله نامه مجبور به تقابل دادخواست با موضوع تایید فسخ مبنی بر توضیحات مبایعه نامه (در صورت عدم وصول چک فسخ) شد در دادگاهی که تقابل دادخواست انجام شده بود رای به نفع فروشنده داد با استناد به ماده ۳۹۴،۳۹۵،۴۰۷،۴۵۶،۴۴۹ ق. آ. م و تایید فسخ را تایید نمود، و دادگاه اول که خریدار در آنجا تحویل بیع را صادر نموده بود فعلا قرار اناطه صادر کرده و گفته تا وقتی که رای شعبه ایی که رای صادر کرده مشخص نشه نمی تونه رای صادر کنه چون اون شعبه ارجع تر هستش چون الزام به سند در آنجا طرح شده است،
حالا سوالی که داشتم اینه؟!
۱-وکیل تجدید نظر خواه میگویند چطور میشود در یک دادگاه دادخواست تایید فسخ داد و در شعبه دیگر ادعا اقاله کرد!!
۲-معمولا با تجربه عالیجنابان احتمال نقض رای وجود دارد؟
با سپاس

مشاوره حقوقی مطالبه وجه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوع اقاله به مفهوم صرفنظر کردن طرفین از بیع بوده و موضوع تنفیذ انفساخ به معنی طرفنظر کردن یکی از طرفین از بیع است . از آنجا که این دو مقوله کاملا مجزا از یکدیگر می باشد در صورتیکه انفساخ تنفیذ شود دیگر موجبی برای اقاله وجود نداشته و قاعدتا سالبه بانتفاع موضوع تلقی خواهد شد . علی ایحال برای پاسخگوئی دقیق تر باید پرونده و مدارک موجود و اظهارات طرفین مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد .