آیا زوج میتواند بدون اجازه ی همسرش، کسی را صیغه کند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۹۹۳ #04494174

سلام
پدری دارم پاسدار، جانباز، بد اخلاق، با مادرم بدرفتاری میکنه، کتک میزنه گهگاهی، تو این ۲۵ سال نه هزینه لباس، نه دکتر، نه هیچ خرجی به مادرم نمیده، حق جانبازی هم که بنیاد بابت نگهداری مادرم بهش میده رو برمیداره، مادرم همه اینا رو تحمل کرد ولی یه مدت دور صیغه کردن و این جور کارا رفته، یه دوبار هم بابتش کتک خورده.
۱- سوالم اینه اول کسی می تونه بدون اجازه همسر صیغه کنه؟ ( کوتاه مدت یا بلند مدت )
۲-مادرم چند روزه بخاطر این موضوع قهر کرده از خونه رفته، اگه مادرم برنگرده پدرم میتونه از مادرم شکایت کنه؟
۳-اگه پدرم ادعای عدم تمکین کنه چه اتفاقی میفته؟
مهریه مادرم باطل می شه؟
۴-در حال حاضر مادرم چیکار باید بکنه؟
میتونه بر نگرده خونه تا پدرم رو تنبیه کنه، یا به ضررش تموم میشه؟
لطفا همه موارد رو پاسخ بدید.
ممنون

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام

در مورد سوال اول:مطابق ماده ۹۵۹ و ۹۶۰ قانون مدنی هیچ کس نمیتواند بطور کلی و دایم کسی را از موضوعی منع نماید.

این بدان معنیست که پدر شما میتواندهمسر دیگری هم اختیار کنید اما با توجه به مفاد موارد ۱۹گانه ی عقد نامه ،پدر شما در صورتی میتواند همسر دوم و سوم و..را اختیار نماید که در عقد نامه با مادر شما،شرط نکرده باشد که ازدواج بعدی منوط به اذن همسر قبلیست.

با اطلاق این توضیحات ،شرایط اختیار همسر صیغه ای

هم مشخص است.

توجه داشته باشیم که در صورت عدم وجود شرطی در رابطه با لزوم اذن همسر در عقد نامه ،زوج میتواند همسر صیغه ای و یا دایم اختیار کند.

در صورت وجود شرط فوق،در صورتی میتواند همسر دیگری(صیغه یا دایم)اختیار کند که دارای شرایطی باشد و دادگاه این حق و اذن را به او بدهد که فوقا عرض کردیم.

سوال دوم و سوم :

بله پدر شما میتواند اعلام عدم تمکین و متعاقب آن دادخواست الزام به تمکین تقدیم دادگاه کند،که در صورت عدم توجه مادرتان و عدم رجوع مادر به منزل پدر،اولا پدر میتواند محق در اختیار کردن همسر دیگر شود (فارغ از توضیحاتی که برای سوال اولتان دادیم)و همچنین مادر از نفقه محروم میشوند. که همه اینها منوط به قصد مادر از ترک‌منزل هم میباشد و احراز آن با دادگاه محترم است.

از باب مهریه مادر شما با کمی مسامحه،همواره مالک مهریه است و پدر ملزم است در هر شرایطی آن را بپردازد.

پاسخ سوال چهارم:

دوست عزیز و محترم،برای پاسخ به سوال چهارم،باید قصد مادر را احراز کرد. که آیا هدف ایشان از ترک منزل جداییست یا موقتی و باصطلاح تنبیهی؟

که در صورت اخیر ،مادر نباید آن مدتی تارک منزل باشند که شوهرشان در شراید مضیقه و عسر و حرج واقع و‌محق در رجوع به مراجع قضایی شوند.

شاد باشید

شوهر برای صیغه کردن نیاز به اجازه همسر ندارد
مادرشما برنگرده ، به تمکین‌مخکوم میشه

اگر بدون اجازه ایشان صیغه موقت نموده باشد یعنی ازدواج بدون اذن زن اول مادرتان حق طلاق دارد

ازدواج دائم یا موقت زوج بدون اجازه زوجه جرم نیست. صرفا برای زوجه به استناد بند ۱۲ عقدنامه حق طلاق ایجاد میشود.
استفاده از این حق منوط به اثبات ازدواج مجدد زوج است.
زوجه می تواند مهریه خود را نیز مطالبه کند.
عدم مراجعه مادرتان به منزل مشترک موجب صدور رای الزام به تمکین می شود. و نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد. خللی در حق وصول مهریه ایجاد نمیکند.

سلام ۱
_ ازدواج مجدد بدون اجازه رن اول برای زن اول حق طلاق ایجاد می کند .
۲ _ بله به عنوان الزام به تمکین می تواند طرح دعوی کند .
۳ _ مادرتان باید تمکین کند در غیر این صورت نفقه به او تعلق نمی گیرد اما مهریه باطل نمی شود .
۴ _ می تواند مهریه خود و اجرت المثل را مطالبه کند .
اگر به خانه برنگردد ناشزه است و نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد .

مخاطب گرامی
ازدواج موقت بدون اجازه همسر اول و حتی ازدواج دائم بدون اجازه همسر اول جرم نیست آنچه جرم است عدم ثبت واقعه نکاح دائم است ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ مقرر میدارد عدم ثبت ازدواج دائم جرم بوده و مجازات آن جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت می باشد. بنابراین:ازدواج مجدد بدون اجازه همسر یا دادگاه جرم نیست. و عدم ثبت ازدواج موقت بدون اجازه همسر و بدون ثبت هم جرم نیست. اما با این وجود زن اول با اثبات ازدواج مجدد شوهر بدون اجازه خود می تواند به استناد بند ۱۲ شروط عقدنامه تقاضای طلاق کند و در صورت تمایل علاوه بر طلاق می تواند مهریه را هم وصول نماید و باطل شدن مهریه در صورت ترک منزل معنا ندارد و جنین اتفاقی نمی افتد.. زیرا با تحقق این بند از شروط ضمن عقد، زن وکیل زوج در طلاق میگردد.

کسی نمی تونه بدون اجازه همسر صیغه کنه و در غیر اینصورت برای زوجه حق طلاق ایجاد می شود
۲-اگر مادرتان برنگردد پدرتان می تواند الزام به تمکین ایشان را بگیرد ازدادگاه
۳-اگه پدرم ادعای عدم تمکین کنه چه اتفاقی میفته؟ تنها نفقه به مادرتاان تعلق نمی گیرد
مهریه مادرم باطل می شه؟ خیر
میتونه بر نگرده خونه تا پدرم رو تنبیه کنه؟ خیر،