تعلق ارث به فرزندان خواهر و برادر با وجود همسر متوفی

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۹۹ #04341291

متوفی بدون فرزند بوده و همسر در قید حیات هستند و پدر و مادر و خواهران و برادران پیش از او فوت کرده‌اند. آیا فرزندان برادر و خواهران ارث می‌برند؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بله چون ورثه طبقه اول فوت شده اند، ارث به وراث طبقه دوم میرسد.

سلام ،بله ارث می‌برند.

با سلام خیر ارث نمیبرند یک چهارم به همسر و مابقی به حاکم

در صورتی که متوفی زوجه باشد یک دوم از اموال را زوج به ارث می برد و یک دوم باقی مانده را خواهر زاده و برادر زاده به نسبت وارث خود ( خواهر و برادر متوفی)به قائم مقامی از پدر یا مادر ارث می برند
و اگر متوفی زوج ( مرد ) باشد یک چهارم از ارث به زوجه و سه چهارم باقی مانده به خواهرزاده و برادرزاده به نسبت وارث قبلی به ارث می رسد.
البته راجع به عرصه و اعیان نیز ارث زوجه متفاوت از ارث زوج است.

با سلام
وفق ماده ۸۹۰ قانون مدنی فرزندان خواهران و برادران به قائم مقامی از مورثشان از متوفی ارث می بردند.

با سلام خیر ارث نمی برند چون برادران و خواهران قبل از متوفی فوت کرده اند بنابراین فرزندان ایشان نیز ارث نمی برند.

با درود ، طبق قانون مدنی در باب ارث ، اگر متوفی فقط زن دارد، و بدون اولاد یا نوه و بدون پدر و مادر و بدون برادر و خواهر باشد و فقط برادرزاده و خواهرزاده دارد، پس در این حالت یک چهارم به همسر متوفی می‌رسد و بقیه ماترک به برادرزاده و خواهرزاده طبق حصه پدری خودشان بعنوان قایم مقام پدرشان، می‌رسد.