با اثبات رجوع میتوان مدعی ابطال طلاق شد؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۴۵۹ #03887702

باعرض سلام واحترام من وهمسرم توافقی ازهم جداشدیم وطلاق خلع و بائن صادر شده لیکن درمدت عده رجوع انجام شده ومدت یکسال باهمین وضعیت درهمان منزل قبلی زندگی کردیم لیکن درادامه همسرم منزل دیگری اجاره کرده ورفته ایا دراین نوع طلاق که خلع وبائن بوده بااثبات رجوع میتوان مدعی ابطال طلاق شدباتشکرازوکلای محترم

مشاوره حقوقی طلاق
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام یکی از تقسیم بندی هایی که از انواع طلاق در قانون مدنی ملاحظه می شود ، تقسیم طلاق به طلاق رجعی و بائن است . در طلاق های رجعی ، مرد می تواند در طول مدت عده طلاق به همسر خود رجوع کرده و مجددا با او زندگی کند . اما در طلاق بائن ، برای مرد چنین حقی وجود نخواهد داشت . با توجه به این تقسیم بندی ، به موجب ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی ، طلاق خلع یکی از انواع طلاق بائن می باشد و علی القاعده مرد نمی تواند در طول عده طلاق خلع به زن رجوع نماید . اما رجوع از طلاق خلع در یک صورت امکان پذیر استبر اساس بند سوم ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی ،" طلاق خلع و مبارات ، مادام که زن به عوض رجوع نکرده است " طلاق بائن محسوب می شود و مرد امکان رجوع به زن را ندارد . بنابراین ، اگر زن به عوض رجوع کند ، مرد هم امکان رجوع به زن را خواهد داشت .

همانگونه که توضیح داده شد ، در طلاق خلع زن مالی را به همسرش می بخشد تا او را راضی به طلاق کند . حال اگر زن پشیمان شود و بخواهد آن مال را پس بگیرد ، در این حالت مرد نیز امکان رجوع در طلاق خلع را به دست می آورد . نکته مهم در خصوص رجوع در طلاق خلع آن است که زن تنها تا پایان عده می تواند به مالی که به همسرش بخشیده است رجوع کند و پس از آن ، دیگر زن نمی تواند به عوض طلاق رجوع کند .

اگر زن از آنچه بذل کرده رجوع کند طلاق رجعی میشود و اگر در مدت عده رجوع انجام شده باشد صحیح است.

سلام
نکته مهم در خصوص رجوع در طلاق خلع آن است که زن تنها تا پایان عده می تواند به مالی که به همسرش بخشیده است رجوع کند و پس از آن ، دیگر زن نمی تواند به عوض طلاق رجوع کند

با احترام در طلاق خلع و بائن رجوع وجود ندارد

با سلام در طلاق خلع و بائن امکان رجوع وجود ندارد

سلام
بله اگر طلاق جاری شده باطل میگردد و اگر جاری نشده جلو اجرا آن گرفته میشود

با سلام
در طلاق خلع بائن مرد نمی تواند در طول عده به زن مراجعه کند مگر اینکه زن مراجعه کند وبا گرفتن بخشی از مهریه مثلا یک سکه یا کمتر از آن به عنوان‌ مهریه در زمان عده رجوع کند
چون طلاق خلع به دلیل کراهت زن از مرد انجام میشود