آیا قولنامه دستی با اثر انگشت اعتبار دارد؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۲۶۶ #03841927

با سلام:
پدرم منزل مسکونی خود را قبل از فوت به فرزندش فروخته است مبلغ هم در قولنامه دستی ذکر شده است،شورا محل و تعداد چهار نفر شهود هم ان را تایید کرده اند در حال حاضر پدرم فوت نموده است، ایا قولنامه مورد تایید است.در ضمن دو برادر و خواهر دیگر هم دارم .ایا انها میتوانند دادخواست ابطال سند را بدهند؟

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و ادب
قولنامه شما معتبر است اما اگر قولنامه دیگری قبل از تاریخ قولنامه شما موجود باشد.قولنامه شما از اعتبار می افتد.

سلام
مبایعه نامه شما معتبر است.
اما امکان طرح دعوا و دادخواست ابطال وجود داشته و اثبات بطلان معامله با خواهان می باشد..

با درود مطابق آنچه در سوال آمده است عقد بیع صحیح واقع شده و نمی‌توانند ابطال آن را بخواهند فقط اگر ثمن را نپرداخته باشید اگر اثبات کنند که پرداخته نشده، وراث می‌توانند فقط ثمن‌ معامله را مطالبه کنند.

در صورت که قرارداد بیع به صورت دستی تنظیم شود سند عادی که به امضای طرفین معامله رسیده و دارای تاریخ و امضای شهود باشد و متن قرارداد صحیح تنظیم شده باشد معتبر است لکن چون سند عادی است مورد انکار وتردید واقع می شود که صحت قرارداد در دادگاه چنانچه تنفیذ شود ادعای انها رد می شود

درود
قولنامه دستی نیز در صورت که مطابق شرایط صحت معاملات تنظیم گردیده باشد معتبر است و تا زمانی که به جهات قانونی از قبیل جعل ، حجر و ... و به موجب رای دادگاه از درجه اعتبار ساقط نگردد به قوت خود باقی است .

امضای شهود زیر قولنامه، در واقع اعتبار بخشیدن به اصالت قولنامه است.

باسلام باتوجه به توضیحات شما به نظر می رسد کلیه شرایط شکلی و قانونی مبایعه نامه رعایت شده و معتبراست و نمیتوان بدون مانع قانونی معامله را ابطال نمایید.