شرایط حبس تعلیقی چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴,۱۱۲ #03767351

با سلام . میخواستم بدونم برای جرم ضرب و جرح عمدی با چاقو آیا میتوان حبس را اصلا نرف و حبس را از ابتدا تعلیقی کرد ؟؟ شرتیط حبس تعلیقی چیست ؟؟ ممنون

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در جرائم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید

۱عدم وجود سابقخ کیفری
۲رضایت شاکی

سلام
در صورتیکه پیش از این سابقه ی محکومیت کیفری نداشته وبتوانید رضایت شاکی را اخذ نمایید میتوانید درخواست خود را ارئه نمایید تا مورد بررس قرار گیرد.

در جرائم تعزیری درجه سه تا هشت ( مثل ضرب و جرح ) دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید .‌

به نام خدا
طبق ماده ۲۵ مجازات جمهوری اسلامی ایران درمورد این مجازات به این شکل نوشته شده است که اگر شرایط مقرر دراین قانون هر گونه حبس را بازدارنده و حبس تعزیری را میتواند معلق کند که به آن حبس تعلیقی گفته میشود.
دراین گونه از تعلیق بزهکار درمدت مشخصی از زمان و بی‌هیچ قید و شرطی از مجازات جرم خویش معاف می‌شود و چنانچه که در این مدت معین جرم جدیدی مرتکب نشود از تحمل مجازات کاملا معاف می‌شود وگرنه باید مجازات درباره حکم اجرا شود.
ماده ۲۵ -در کلیه محکومیت‌های تعزیری و بازدارنده حاکم می‌تواند اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را با رعایت شرایط زیر ازدو پنج سال معلق نماید.

الف - محکوم علیه سابقه محکومیت قطعی به مجازات‌های زیرنداشته باشد:
۱ - محکومیت قطعی به حد.
۲ - محکومیت قعطی به قطع یا نقص عضو.
۳ - محکومیت قطعی به مجازات حبس به بیش بیش ازیکسال درجرائم عمدی.
۴ - محکومیت قطعی به جزای نقدی به مبلغ بیش از دومیلیون ریال.
۵ - سابقه محکومیت قطعی دوبار یا بیشتر بعلت جرمهای عمدی با هر میزان مجازات.
ب - دادگاه با ملاحظه وضع اجتماعی و سوابق زندگی محکوم علیه و اوضاع و احوالی که موجب ارتکاب جرم گردیده است اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را مناسب نداند.