قرار موقوفی چه فرقی با منع تعقیب دارد، آیا ارزش پیگیری و اعتراض دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۴۲ #03765495

سلام.شکایتی با عنوان خیانت در امانت مطرح کردم،دادیار قرار موقوفی تعقیب صادر کرد،چه فرقی با منع تعقیب دارد،ایا ارزش پیگیری و اعتراض دارد؟؟

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قرار منع تعقیب عبارتست از اینکه بازپرس یا دادیار با بررسی جمیع دلایل و قراین موجود در پرونده و پس از اعلام ختم رسیدگی ، به این نتیجه میرسد که عمل منتسب به متهم جرم نبوده یا اینکه عمل انتسابی جرم است اما دلیل کافی برای توجه اتهام به متهم در پرونده وجود ندارد . ولی قرار موقوفی تعقیب در تمام مراحل دادرسی قابلیت صدور دارد و در واقع به طور شکلی صادر می‌شود ؛ بدین معنا که ادامه تعقیب کیفری به دلیل حدوث عواملی متوقف می‌شود ، فارغ از این که دلایل اتمام متوجه متهم است یا خیر. موارد صدور قرار موقوفی تعقیب در ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری اعلام گردیده که عبارتست از فوت متهم ، گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت ، شمول عفو ، فسخ مجازات قانونی ، شمول مرور زمان ، توبه متهم و اعتبار امر مختوم .

با سلام
قرار موقوفی یعنی جرم محرز بوده ولی به دلایلی ( مستند ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری ) امکان تعقیب وجود نداشته است . امکان اعتراض به قرار صادره و نقض آن ظرف مدت ۱۰ روز در صورت دلایل متقن وجود خواهد داشت .

با سلام. قرار موقوفی تعقیب یعنی شاکی از شکایتش صرف نظر کندیا دلایل دیگر که قانون وضع کرده است. و قرار منع تعقیب یعنی این که هیچ گونه ادله اثبات جرمی وجود نداشته است.

قرار موقوفی و منع هر دو ظرف ده روز قابل اعتراض هستند. نکته مهم این هست که قرار موقوفی تعقیب به چه دلیل صادر شده باشد

باسلام واحترام
قرارموقوفی تعقیب درموارد فوت متهم یا گذشت شاکی صادر میشود ودر جریان تحقیقات حادث میشود ودرصورتی که دلایل کافی نباشه یا عمل جرم نباشه قرار منع تعقیب صادر میشه

قرار موقوفی برای مواردی که در نص قانون احصا شده است، مثل فوت متهم، نسخ مجازات، شمول عفو و مرور زمان و اعتبار امر مختومه، لکن قرار منع تعقیب به جهت گذشت شاکی صادر میشود