آیا مالک اصلی می‌تواند با زد و بند با سازنده، ملک را بنام شخص دیگری بزند؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۲۳۰ #03641436

با سلام
اینجانب در سال ۹۰ ملکی را در حال ساخت پیش خرید کرده و تمام مبلغ را یکجا پرداخت کردم
این ملک را سازنده با وکالتی که از مالکین داشت به بنده فروخت
در مبایعه نامه دستی بنگاه ذکر شد در تاریخ ۱۳۹۲/۱۲/۰۱ در دفترخانه معینی جهت انجام سند حاضر شویم اما پس از گذشت ۹ سال فروشنده حاضر به انتقال سند به بنده نیست و در ازای تحویل سند طلب پول اضافی کرده است
درصورتیکه در مبایعه نامه کد رهگیری دار مانده بدهی ۱ ریال قید شده است
ما دادخواست الزام به سند زدیم و هنوز نوبت دادگاه فرا نرسیده

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وارادت
بهتر است دستور موقت برای جلوگیری از نقل و انتقال هم بگیرید . و آن یک ریال هم تادیه کنید در صندوق سپرده دادگاه و فیشش را روی پرونده بگذارید و طی اظهارنامه به فروشنده اطلاع دهید که الباقی ثمن را تادیه نمودید .

درود بر شما
در صورت تنظیم مبایعه نامه نمیتوان آنرا مجددا فروخت . و‌در صورت فروش مرتکب جرم فروش مال غیر شده است .

بسمه تعالی : در موارد دو نکته حائز اهمیت وجود دارد . اول اینکه فرمودید مبایغه نامه شما با شخص سازنده است
که با وکالت از مالکین ملک را پیش خرید کردید: نکته مهم اینجاست که ماللک میتواند اضافه بر وکالتی که به سازنده داده خودش نیز اقدام بفروش ملک نماید و این اقدام جرم نبوده و قانونی نیز میباشد ..نکته مهم دیگر اینکه در صورت چنین موردی و عدم اطلاع وکیل از فروش ملک ،قاضی محترم بناچار مبایعه نامه ها ر برای تشخیص تقدم و تاخر مبایعه نامه ها به کارشناسی ارجاع و ملکی که مبایعه نامه با تاریخ تقدم دارد را را قابل قبوا میداند

با سلام
در صورتیکه در سند وکالت تنظیم شده این حق برای سازنده موجود بوده که وکالت داشته باشد می تواند آنرا بفروشد و دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی و سایر تعهدات به ظرفیت سازنده باید بدهید

سلام
خیر . با داشتن مبایعه نامه امکان فروش به دیگری وجود ندارد و در صورت فروش میتوانید به عنوان فروش مال غیر شکایت کنید .

با سلام
خیر اگر ملک را بفروشد مرتکب جرم شده

در صورت فروش از سوی مالک مشارالیه مرتکب جرم فروش مال غیر خواهد شد