تدلیس در نام، باعث فسخ نکاح میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۳ #03213743

تدلیس در نام یا نام خانوادگی باعث فسخ نکاح می شود؟

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به نظر امکان فسخ نکاح صرف ب علت تدلیس در نام و نام خانوادگی وجود ندارد مگر انکه صراحتا مورد توافق طرفین بودهباشد

«هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد.» این عبارت ناظر به تخلف از شرط است. بدین معنی که هرگاه زن و شوهر به طور ضمنی یا صریح صفتی را در یکی از همسران شرط کند، نبودن آن صفت در او، برای طرف مقابل ایجاد حق فسخ می‌‌کند .
لذا تدلیس درنام باعث فسخ نکلح نیست

با سلام
اشتباه در شخص طرف به عنوان مثال مورد شما که اشتباه در نام و نام خانوادگی طرف عقد بوده است خللی به اعتبار عقد وارد نمی کند مگر اینکه اشتباه در شخصیت طرف که علت عمده عقد بوده است صورت گرفته باشد به بیان ساده تر چنانچه هدف، ازدواج با همان شخصی بوده است که عقد نکاح با ایشان صورت گرفته ولیکن بعد از عقد طرف مقابل متوجه شود که نام و نام خانوادگی ایشان چیز دیگری است عقد صحیح است.

با سلام و احترام.از ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی به این نحو استنباط می شود که اگر تدلیس بدان گونه باشد که صفت ادعایی، صریحا یا ضمنا در قرار نیامده و وارد قلمرو و توافق طرفین نشده یا بنای طرفین بر وجود آن نباشد، حق فسخ وجود نخواهد داشت و فسخ در نکاح؛ محدود و جنبه استثنا دارد