با توجه به اینکه شغل من دولتی و استخدام رسمی میباشد و نیازی به اشتغال همسرم نمیباشد ایا میتوانم بوسیله دادگاه از کار کردن همسرم جلوگیری کنم؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۵۳ #02875535

سلام و عرض ادب
حدود هفت سال میباشد که ازدواج کرده ام.همسر اینجانب قبل ازدواج کار ازاد و تجارت داشته و در اوایل اشنایی ،شاغل در فرمانداری یکی از شهرهای جنوبی ایران و مدیر عامل شرکت تجاری بود که با ازدواج از تمامی این شغلها استعفا و به تهران برای زندگی نقل مکان نمود.در عقد نامه شغل ایشان خانه دار قید شده و ایشان در ان زمان بیان داشتن که کار نمیکنند اما در تهران ایشان کم کم به صورت یکروز در هفته بعنوان مشاور سر کار رفتن و سپس با اشخاصی شریک شدن و شرکتی تاسیس کردن البته سهم ایشان به نام من ثبت شده است از اینجا مشکلات شروع شده اولا اینکه ایشان با اینکه یک دهه شاغل بودن سرمایه ای ندارن و بعلت سادگی مشکلات زیادی را متحمل شده اند در شرکتی که من سهامدار هستم بعد چند ماه اختلاف بعلت نا اهل بودن شرکا و سو پیشینه داشتن انها بوجود امد و کار به شکایت کشیده و الان بعد حدود دوسال هنوز درگیر و متهم به عنوان هایی همچون کلاهبرداری و خیانت در امانت و... هستیم .دوباره ایشان شرکت جدیدی زدن با شرکا جدید و من مخالفت خود را با اشتغال ایشان به نامبرده متذکر شدم با توجه به این مشکلات و سادگی رفتاری ایشان مشکلات عدیده ای برای من و زندگی من بوجود امده شکایت های زیاد،امدن طلبکار درب منزل پدری من و رفتن ابرو و حیثیت خانوادگی ما از بین رفتن چندین بچه در دوران بارداری و ..

مشاوره حقوقی خانواده
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر منافی مصلحت خانوادگی یا موارد مشابه باشد میتونید ایشون رو از کارکردن منع کنید البته باید در دادگاه مطرح شود

درود
در صورت احراز شرایط مطابق ماده ۱۱۱۷دادگاه با درخواست شما موافقت می نماید و صرف اشتغال رسمی شما نمیتواند از موجبات منع اشتغال زوجه محسوب گردد ‌ .

شوهر می­تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند،لذا برای منع از اشتغال این شرایط باید محقق شود

باید ادله و مستنداتی در جهت منافات اشتغال همسر با مصلحت خانواده و شئونات زوجه ب دادگاه ارائه دهید در اینصورت امکان منع اشتغال زوجه وجود دارد هرچند النهایه تصمیم با تشخیص قاضی مربوطه هست

درود
شغلی که با حیثیت و شرافت خانواده منافی باشد و ایجاد مشکل برای زندگی زناشوی کند میتوان منع نمود

درود بر شما، مطابق قانون مدنی چنانچه اشتغال زوجه مخالف مصالح خانواده و حیثیات خود یا زوج باشد، زوج میتواند ایشان را از اشغال منع نماید، اما در نهایت تصمیم در این خصوص با قاضی خواهد بود.

امکان ممانعت از اشتغال زوجه در مواردی که نوع کار در تعارض با شئونات زوج بوده یا موجبات هتک حیثیت خانواده را فراهم آورد وجود دارد . میتوانید دلایل خود را مطرح نمایید تا در صورت پذیرش از سوی دادگاه حکم ممنوعیت اشتغال صادر شود .