آیا میتوانم فرزندم را از ارث محروم کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۸۱ #02745452

سلام‌
سال ۷۵ بعد از ۲۵ سال زندگی مشترک و رفاه بسیار عالی، همسرم به تحریک پدرش حداقل ۴ تا ۵ میلیارد مرا چپاول و تقاضای طلاق کرد .
۲ میلیارد بعنوان تهیه جهیزیه دختر دانشجویم علاوه بر آنها و دزدیدن جهیزیه کامل دخترم از خانه ام،از نظرم دخترم هیچ حقی بر من ندارد، ولی قانونی را نمی دانم،آیا میتوانم او را از ارث محروم کنم؟ ممنون

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

امکان محروم کردن هیچ ورثه ای از اموال وجود ندارد

شما تنها تا یک سوم اموالتان می توانید وصیت کنید

در ضمن شما تا زمانی که در قیدحیات هستید می توانید تمامی اموالتان را به هر شخص یا هر نحوی که صلاح می دانید انتقال دهید تنها در این صورت است که می توانید دختر خود را از ارث محروم کنید

سلام . خیر . محروم کردن از ارث یک گمان باطل است .

با سلام
خیر این یک باور غلط عامیانه می باشد که کسی می تواند فرزندش را از ارث محروم کند و وجاهت قانونی ندارد.
فرد تا زمانی که در قید حیات است می تواند اموالش را به هر فرد دیگری به دلخواه انتقال دهد اما بعد از فوتش اموال او طبق قانون بین وراث تقسیم می گردد.
همچنین هر فرد می تواند در زمان حیاتش یک سوم از اموال خویش را وصیت کند و مازاد بر آن به عنوان ارث تلقی شده و قابل تقسیم بین وراث است.

با احترام چنانچه اموال یاد شده بدون رضایت و اطلاع شما سرقت شده باشد موضوع جنبه کیفری دارد ولی بطور کلی در زمان حیات خود هر تصمیمی راجع به اموالتان میتوانید اتخاذ کنید از جمله اموال را صلح عمری نمایید، تا موضوع ارث کلا منتفی گردد. ضمنا تا یک سوم اموالتان میتوانید ورثه را از ارث محروم نموده و وصیت به اخراج ثلث اموال با تعیین وصی بنمایید.