با وجود گذشت ۷ سال و عدم اقدام به موقع طرف، آیا مبنا قرار دادن تاریخ سررسید برای تاخیر تادیه صحیح میباشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۸۱ #02706748

با سلام بنده چکی را به تاریخ ۱/۲/۱۳۹۱ صادر کردم ولی طرف مقابل اخیرا و با گذشت ۷ سال در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۱۲ در حالی که بنده دیگر با آن حساب کار نمی کنم، به بانک مراجعه کرده و با گرفتن گواهی عدم پرداخت اقدام به شکایت کرده است. شورای حل اختلاف نیز به پرداخت وجه چک و خسارت تاخیر تادیه از زمان سر رسید حکم کرده است.
حال با وجود گذشت ۷ سال و عدم اقدام به موقع طرف، آیا مبنا قرار دادن تاریخ سررسید برای تاخیر تادیه درست است. یا تاریخ مطالبه باید مبنا قرار گیرد.

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مطابق قانون تجارت مطالبه خسارت تاخیر تادیه از تاریخ برگشت چک می باشد

در مورد سئوال شما خسارت تاخیر تادیه از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت قابل محاسبه خواهد بود .

مرور زمان مطالبه وجه چک ۵ سال می باشد و بعد از آن چک از شمول قانون تجارت خارج شده و مبنا محاسبه تاخیر تادیه از تاریخ مطالبه وجه باید در نظر گرفته شود

سلام
تاریخ سررسید مبنای محاسبه خسارت تاخیر تادیه قرار میگیرد.