طرح شکایت در مورد دیوار کشی در مشاعات، چگونه انجام میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۳۲ #02656793

با سلام.
بنده ملکی را از مزایده یکی از بانک ها خریداری کرده ام. در مشخصات ملک, نوع ملک خانه مسکونی با عرصه ۱۸۱ متر و بنای ۱۰۲ متر ذکر شده بود, با مشاهده ملک و اندازه گیری ملک و عرض کوچه متوجه شدم که عرصه ذکر شده تامین نمی شود و به بانک اطلاع دادم. بعد از سه ماه معطلی و خواب پولم بانک به سادگی گفت که در مشخصات اشتباه شده و ملک به صورت آپارتمان مسکونیست ( ملک مورد نظر ویلایی دوبلکس است اما بدلیل چسبیدن ستونهای واحد ها به هم به این شکل سند خورده ) و اگر بخواهید پولتان را بگیرید ۵ درصد ازش کسر خواهد شد. بدلیل اینکه ارزش ملک رشد کرده بود و ما هم در صورت پس دادن ملک زیاد ضرر می کردیم تصمیم گرفتیم که سند بزنیم و بانک فقط سند ۱۰۲ متر بنا را بنامم زد و در سند نوشته است که استفاده از مشاعات برابر قانون آپارتمانهاست (قدرالسهمی ذکر نشده) طی مبایعه نامه ایی که با بانک امضا کردم نوشته:
اسقاط کافه خیارات خصوصا خیار غبن فاحش به هر درجه و مقداری که باشد از خریدار به عمل آمده و خریدار آگاهی کامل از کم و کیف مورد معامله داشته.
۱_ آیا می توانم از بانک شکایت کنم و مابه التفاوت مبلغ مقدار حیاطی که الان موجود نیست (حدود ۸۰ متر) را بگیرم یا خیر؟
۲_ ملک کلی به صورت بیست واحد در زمینی وسیع ساخته شده است و فقط تعداد ۹ واحدش در اختیار بانک بوده و الان دو واحدش را من خریداری کرده ام. همسایه هایی که زودتر آمده اند و ملک را از سازنده اصلی خریداری کرده اند تا جایی که توانسته اند دیوار کشیده اند. آن هم در جایی که در نقشه و صورت جلسه تفکیکی با عنوان حیاط مشاعی ذکر شده است. مثلا فقط برای ۱۰۰ متر سند دارند اما ۲۰۰ متر دیوار کشی کرده اند و چندین سال است که در آنجا زندگی می کنند. حال ما نه می توانیم حیاط به اندازه کافی داشته باشیم و نه از قدرالسهم و مشاعات استفاده کنیم.
چگونه و از چه راهی حد و حدود قدر السهمم را مشخص کنم؟
و چگونه از آنها بابت دیوار کشی در مشاعات شکایت نمایم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در خصوص قسمت اول موضوع نیاز به بررسی مدارک دارد شاید بتوانید اقدامی کنید
در خصوص همسایگان،چنان‌چه سند برای قسمت دیوارکشیده شده نداشته باشند میتوان اقدام حقوقی نمود.

سلام
از طریق تامین دلیل با جلب نظر کارشناس حدود قرالسهم شما مشخص میشود
هرگونهتصرف در ملک مشاعی بدون رضایت سایر شرکا نیز قابل اعتراض و شکایت می باشد

نظر دکتر عباسی صحیح است

با سلام میتوانید هم معامله را فسخ نمایید و یا اینکه با قبول وضعیت موجود نسبت به نقصان در دادگاه حقوقی اقامه دعوی نموده و خسارت بگیرید. در ملک مشاعی احداث دیوار و تقسیم ملک به دلخواه سایر شرکا ممنوع است میتوانید به عنوان مالک جدید و قایم مقام قانونی مالک سابق نسبت به قلع و قمع موارد یاد شده و ه یا اعلام تخلف به شهرداری مربوطه و کمیسیون ماده ۱۰۰ آن اقدام نمایید.