قاضی از طریق مزایده ملک را برای فروش خواهد گذاشت؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۹۲ #02226073

با سلام . پنج وراث هستیم . پدر مرحوم وصیتی داشت که اختلاف نظر بود بین وراث . که وصی ( یکی از وراث ) ادعای مالکیت بر ثلث وصیت شده را داشت . دادخواست تحریر ترکه و تقسیم ترکه دادیم . قاضی محترم در دادگاه تقسیم ترکه ، وصیت را ( وصیت عهدی ) تشخیص دادند . و بیست روز مهلت دادند برای فروش و تقسیم ترکه بصورت توافقی بین وراث .
حال همان یکی از وراث تا حدودی باز ادعای مالکیت بر ثلث وصیت شده را دارد . و همکاری برای فروش ملک نمی کند بعد گذشت بیست روز که برای دادگاه مراجعه خواهیم کرد : قاضی از طریق مزایده ملک را برای فروش خواهد گذاشت یا اینکه جانشین یا امین به جای آن ورثه معرفی خواهد کرد برای فروش و کارهای ثبتی مربوطه و یا روال کار در چنین مواردی چیست ؟
ممنون از راهنمایتون .

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : برابر فقه اسلامی تشیع و قوانین ، مورث فقط میتواند نسبت به یک سوم از ارث را وصیت نماید و نسبت به مابقی وصیت باطل و برای وراث قابلیت اجرا ندارد . لذا هر آنچه نسبت به یک سوم اموال موصی ئصیت نموده لازم الاجراست و اما اگر قابلیت تفکیک داشته باشد سهم شخص ناراضی از فروش تفکیک و در غیر این صورت کل اموال مزایده گذاشته خواهد شد و سهم شخص غایب به امین سپرده خواهد شد و اگر وجه نقد باشد دزر سپرده دادگستری خواهد ماند تا شخص مورد نظر مطالبه نماید