آیا آن فرد به قیمت بروز ملک محکوم میشود یا قیمت عادله بروز براساس نرخ تورم پولی که موقع معامله به آن دادم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۵۳ #02155984

ملکی را در سال ۸۸ از فردی خریدم بعدن متوجه شدم که ملک متعلق به فرد دیگر بوده اون فرد شکایت کرد و ملک را پس گرفت حال اگر بخواهم شکایت کنم از فردی که خریدم، برای مطالبه خسارتم. آیا آن فرد به قیمت بروز ملک محکوم میشود یا قیمت عادله بروز براساس نرخ تورم پولی که موقع معامله به آن دادم؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

علاوه بر ثمن معامله که پرداخت کردید می اوانید غرامت هم بگیرید

درود بر شما، در این خصوص هم ثمن معامله و هم غرامت را می‌توانید دریافت کنید، لکن به نظر می رسد بایستی به نرخ روز دریافت کنید.

هم ثمن و هم غرامت (ضرر وزیان) قابل مطالبه خواهد بود

با سلام
علاوه بر وجه پرداختی ، غرامات ثمن ( کاهش ارزش پول ) نیز قابل وصول می باشد .

با درود
در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد و رویه متفاوت است، قاعدتا خسارت و مبلغ پرداختی شما به نرخ روز بازار باید پرداخت گردد.

رای وحدت رویه شماره ۷۳۳ – ۱۳۹۳,۷,۱۵ هیات عمومی دیوان عالی کشور
به موجب ماده ۳۶۵ قانون مدنی ، بیع فاسد اثری در تملک ندارد ، یعنی مبیع و ثمن کماکان در مالکیت بایع و مشتری باقی می ماند و حسب مواد ۳۹۰ و ۳۹۱ قانون مرقوم ، اگر بعد از قبض ثمن ، مبیع کلا یا جزئا مستحقق للغیر درآید ، بایع ضامن است و باید ثمن را مسترد دارد و در صورت جهل مشتری به وجود فساد ، از عهده غرامات وارد شده بر مشتری نیز برآید و چون ثمن در اختیار بایع بوده است در صورت کاهش ارزش ثمن و اثبات آن ، با توجه به اطلاق عنوان غرامات در ماده ۳۹۱ قانون مدنی بایع قانونا ملزم به جبران آن است ؛ بنابراین دادنامه شماره ۳۶۰ مورخ ۱۳۸۹,۳,۳۱ شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی در حدی که با این نظر انطباق دارد به اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص می گردد . این رای طبق ماده ۲۷۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸ در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه ها لازم الاتباع است.

درود
علاوه بر ثمن معامله غرامت را هم می توانید دریافت کنید.