با توجه به اینکه نفقه ی تعیین شده برای زن با توجه به حق مسکن بوده، در مورد تداخل آن با اجرائیه ی تامین مسکن چه باید کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۲۷ #01881547

عرض سلام و وقت بخیر و تشکر فراوان از سایت خوب و کارشناسان بزرگوار
در طی پروسه ی طلاق یک زوج ( که در مراحل پایانی صدور حکم میباشد), مدت اجاره نامه ی منزلی که مرد تهیه کرده بود در این هفته به اتمام رسیده است، از آنجایی که زن، طی دو سال گذشته مرد را به خانه راه نمیدهد، مرد در منزل خواهرش سکونت دارد و لذا الان منزلی تهیه نکرده است، اما طی سالهای گذشته علاوه بر تامین مسکن و پرداخت اجاره، در تمام مدت نفقه ی زن را طبق رای کارشناس به حساب زن واریز کرده است، زن مهریه را دو سال پیش به اجرا گذاشته، که مرد معسر شناخته شده و مهریه تقسیط شده و مرد درحال پرداخت است و مرد چند ماه پیش با توجه به نشوز و سوءرفتارهای زن تقاضای طلاق داده که تمامی مراحل آن (تعیین اجرت المثل و حکم و ... ) طی شده و فقط رای نهایی باقیمانده است، حالا زن پیش از اتمام مدت اجاره نامه، به همراه دو فرزند مشترکشان ( دو پسر بالای سی سال ) با وجود اعسار مرد، اقدام به اجاره ی مسکن در منطقه الهیه و با اجاره ی بسیار بالا نموده و اسبابکشی کرده و در منزل مزبور سکونت دارد و در اجاره نامه هم قید کرده که مستاجرین خودش و دو فرزندش هستند(یعنی باز هم مرد را به خانه راه نمیدهند)، از طرفی زن با وجود دریافت مستمر نفقه در جلسه ی طلاق باز هم درخواست نفقه کرده که به کارشناس ارجاع شد و کارشناس مربوطه نفقه ی واریزی ماهانه مرد را با توجه به تامین مسکن تا این تاریخ کافی دانسته و نفقه ی من بعد را ( با توجه به عدم تامین مسکن توسط مرد ) ماهی یک میلیون تومان اعلام کرده است که مرد باید پرداخت کند ( هیچکدام از طرفین هم به کارشناسی اعتراض نکرده اند اما دادگاه مبلغ مربوطه را هنوز به مرد ابلاغ نکرده است )، از طرفی زن پیش از رای کارشناس؛ درخواست الزام به تامین مسکن داده بود که حکم بر تامین مسکن در حد توان مرد داده شده است، که حالا زن برای حکم مزبور اجرائیه گرفته است و درخواست دریافت اجاره بهای منزلی که خودش تهیه کرده است را دارد.
سوالم این است که با توجه به اینکه نفقه ی تعیین شده برای زن با توجه به حق مسکن بوده, در مورد تداخل آن با اجرائیه ی تامین مسکن چه باید کرد؟
آیا همین که مرد ماهانه یک میلیون تومان اعلامی کارشناس را پرداخت کند برای اجرای احکام کافی خواهد بود یا باید باز هم مسکن تهیه کند؟ اگر مسکن تهیه نکند حکمش چیست؟
و دوم اینکه با توجه به اینکه طی چند هفته ی آینده پروسه ی طلاق به پایان میرسد، الزام مرد برای تامین مسکنی که قرار نیست زن در آن زندگی کند برای چیست؟
مگر نباید تا پایان مدت عده، نفقه و حق مسکن زن را نقدا پرداخت کند، پس چرا اجرائیه برای تامین مسکن هم صادر شده ؟
سپاس فراوان از توجه شما.

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
وظیفه تمکین خود حق عمل نکند ناشزه محسوب می شود و مستحق نفقه نخواهد بود.
از جمله شرایط تعلق اجرت المثل به زن آن است که زن درخواست طلاق نکرده باشد . به علاوه اینکه طلاق از طرف مرد به علت تخلف زن از وظایف زناشویی یا عدم تمکین یا همان نشوز زن هم نبوده باشد . بنابراین ، اگر زن ناشزه شود ، بر اساس قانون معمولا به او اجرت المثلی تعلق نخواهد گرفت
در صورتی که زن حق تعیین محل سکونت را نداشته باشد و از حضور در منزل مشترک امتناع ورزد، مرد می تواند اقدام به طرح دعوای الزام به تمکین علیه زن نماید. در صورتی که زن در اثر طرح این دعوا محکوم شده و به حکم دادگاه عمل نکند، حکم ناشزه به وی اطلاق شده و حق دریافت نفقه از وی سلب می شود.
توصیه میشود ب داشتن وکیل

طلاق ازسوی مرد یک موضوع است والزام به تهیه مسکن ازسوی زن ، موضوع دیگر .
اگر حکم طلاق پس ازقطعیت اجراگردد ، دیگراجراییه جهت تهیه مسکن معنا ندارد