آیا اعتراض اونها به اینکه من نباید ماشینم رو در زیر پله پارک کنم قانونیه و حق با اون هاست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۲۲ #01745363

سلام علیکم
خدا قوت
ما در ساختمانی سه طبقه هستیم (هر طبقه یک واحد). ساختمان فاقد پارکینگ و انباری می باشد.
توافق نانوشته ای بین ساکنین به این شرح تا کنون اجرا می شده:
۱-زیر پله در اختیار طبقه ی همکف ۲- حیاط در اختیار طبقه ی دوم ۳- پشت بام در اختیار طبقه ی سوم.
بنده از فضای زیر پله به عنوان پارکینگ خودرو استفاده می کنم؛ البته طوری که به اندازه ی عرض راه پله ها در کنار ماشین فضا برای رفت و آمد باقی هست.
اخیرا (دیروز) با تور اقدام به ایجاد سایه بانی کوچک به اندازه ادامه ماشین که زیر نور آفتاب قرار می گیره کردم که باعث اعتراض شدید همسایه طبقه سوم شده.
حالا مالک طبقه ی سوم داره دو تا دوچرخه ی بچه هاش رو در فضای زیر پله پارک می کنه (البته این موضوع جدید نیست و ایشون از ابتدای سکونتشون اینکار را انجام داده اند) که باعث انسداد فضای رفت و آمد می شوند و علیرغم ایجاد مزاحمت برای بقیه، (جدیدا) نسبت به استفاده ی بنده از فضای زیر پله هم معترض شدند.
حال اینکه:
۱- بنده و ساکن طبقه ی دوم از فضای پشت بام استفاده نمی کنیم ولی ایشون علیرغم استفاده از پشت بام داره از فضای حیاط هم استفاده می کنه.
۲- پسر خانواده ی طبقه ی سوم (نوجوانی ۱۴-۱۵ ساله) مدام با تعمیر دوچرخه و آوردن بچه های محله توی حیاط و گاهی نشستن روی پله ها درست روبروی در ورودی واحد ما، اون هم در حد فاصل ساعت های ۱۵ الی ۱۹ که معمولا همه استراحت می کنند، باعث آزار و اذیت بنده و خانواده ام میشه.
۳- تقریبا تمام دیوار های حیاط از بابت پارک کردن دوچرخه این بچه دچار آسیب دیدگی شده.
۴- طبقات بالا از نرده ها به عنوان رخت آویز لباس های شسته استفاده می کنن و دائم ماشینم کثیف میشه که با توجه به اینکه اونجا اسم پارکینگ نداره من هم هیچ وقت هیچ اعتراضی نکردم.
۵- علیرغم سر و صداهای زیاد موقع رفت و آمد که بعضی اوقات باعث ترسیدن و از خواب پریدن فرزندم شده و گاهی حتی روی ماشینم خط هم انداختند ولی باز هم بنده معترض نشدم.
۶- حتی رد پای بچه ها رو روی سقف و شیشه ی ماشینم دیدم، باز معترض نشدم!!!!
۷- ضمن اینکه همسایه طبقه سوم تا مدت زیادی از حیاط به عنوان پارکینگ استفاده می کرد. ولی چون رفت و آمدشون زیاده و پارک کردن توی حیاط براشون مشکله مدت ۴-۵ ماهی هست توی حیاط پارک نمی کنن.
۸- بنده هیچ استفاده ای از حیاط و پشت بام نمی کنم. و بجز ماشینم که در زیرپله پارک می کنم و جاکفشی جلوی در واحد و شلنگ ۱.۵ متری که به شیر آب توی حیاط وصل هست هیچ وسیله ی دیگری توی حیاط و روی پشت بام ندارم.

سوالات اصلی:
۲- من هم به این موضوع که طبقه سوم کل پاگرد بالا رو تصرف کرده و مثل انباری ازش استفاده می کنه می تونم اعتراض کنم و حق قانونی دارم؟
۳- می تونم به سر و صدا و ایجاد مزاحمت اونها اعتراض قانونی کنم؟
۴- به اینکه بقیه از گوشه های حیاط به عنوان انباری استفاده می کنن می تونم معترض بشم.
۵- و آیا استفاده از نرده ها بعنوان رخت آویز که در گذر زمان باعث پوسیدگی اونها میشه اشکال قانونی نداره؟
ضمن تشکر - عذر خواهی می کنم طولانی شد

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱-مواردی که شامل ملک مشاع شود بایستی جهت انجام عملی یا نهادن لوازمی یا پارک خودرو یا وسیله نقلیه و مانند ان ، جلب رضایت همه ساکنین اخذ گردد
۲- بله شما نیز حق اعتراض و شکایت دارید
۳- بله میتوانید برای این امر اقدام نمایید
۴-اگر جزو مشاعات محسوب شود بله حق اعتراض دارید
۵- برای این امر اگر شکایتی نمایید نتیجه نخواهید گرفت

۱- در املاک مشاع توافق نا نوشته قابل استناد نبوده و مطابق قانون تمامی مالکین دارای سهم در مشاعات بوده و برای استفاده اختصاصی باید رضایت سایرین جلب شود .
۲- بله . میتوانید متعرض استفاده از پاگرد به عنوان انباری شده و دادخواست رفع مزاحمت مطرح نمایید .
۳- بله .
۴- بله -
۵- خیر .

هر ملکی دارای قسمت های اختصاصی و اشتراکی میباشد قسمت های اشتراکی شامل مشاعات اعم از حیاط ،راه پله و پشت بام در واقع متعلق به عموم ساکنین است و شخصی به تنهایی نمی تواند از آنها استفاده شخصی نمایند هرگونه استفاده از مشاعات با توافق کلیه مالکین به عمل می آید چنانچه مالکین نسبت به این موضوع معترض باشد می توانند ادعا نماید همچنین هرگونه ایجاد مزاحمت سر و صدا رفتارهای نامتعارف که خارج از عرف مربوطه باشد می تواند مورد ادعای قرار گیرد