انتقال سند از دفتر اسناد، صحت عدم پذیرش شهادت همسر و باجناق

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۱ #01467493

با سلام و احترام، بنده ده سال قبل در معامله‌ای خانوادگی قبل از فوت مادرم بدون تنظیم قولنامه جهت انتقال سند ملک مادرم به بنده در قبال بدهی مادرم به بنده(مربوط به ۲۰ سال قبل) اقدام نمودیم. با توجه به بی‌سواد بودن مادرم و خانوادگی بودن معامله، باجناق بنده و همسرم به عنوان شاهد و معتمد مادرم در دفتر ثبت اسناد حضور یافته و پس از قرائت سند و تاکید بر انتقال دائمی سند و خلع هرگونه حق از ایشان(هم توسط سردفتر و هم توسط دو شخص مذکور) انتقال سند انجام گردید. مادرم اصرار داشت تا زمانی که خودش اطلاع نداده، سایر برادرانم از این امر مطلع نشوند. حال پس از فوت مادر، برادرم درخواست ابطال سند داده است و ادعا کرده‌اند که مادر از این انتقال بی‌اطلاع بوده و این دو نفر به دلیل رابطه سببی با بنده نمی‌توانند معتمد مادرم و شاهد بوده باشند، در حالی که خود مادرم در دفتر ثبت اسناد ایشان را به عنوان معتمد قبول نموده و خود سردفتر هم متن و شرح انتقال را برای ایشان توضیح داده است. آیا ادعای خواهان مبنی بر عدم قابل قبول بودن حضور معتمد و شهود درست است؟ شایان ذکر است غیر از افراد حاضر در دفتر ثبت اسناد، ۵ نفر دیگر نیز (شامل فرزندانم و خواهر زن بنده) در مورد اطلاع و رضایت مادرم از این انتقال شهادت می‌دهند.

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ، خیر امکان ابطال سند برای ایشان وجود نخواهد داشت.

ادعای برادرتان در این خصوص اثری ندارد و معتمد صرفا اصالت امضای مالک را تایید می‌کند

خیر چنین ادعایی پذیرفته نیست.

با سلام
دعوی ابطال سند به آسانی انجام نمی شود و برای اثبات ادعای خود باید دلیل داشته باشند. شما باید ببینید به چه دلایلی استناد می کنند و متناسب با آنها از خود دفاع کنید.

سلام امکان ابطال سند رسمی در این مورد وجود ندارد.

با سلام
با عنایت به انتقال رسمی و حضور گواهان نزد سردفتر و تفهیم مادرتان راجع به معامله به نحو صریح و روشن توسط سردفتر، صرف ادعای ایشان مبنی بر بی اطلاعی متوفی و عدم اعتبار شهود اثری نخواهد داشت.

با سلام
با توجه به نظر شورای نگهبان با استناد به شهادت میتوان سند رسمی را ابطال کرد،ولی اثبات آن مشکل میباشد.