به نوعی سایر وراث را از ساختمان محروم کرده؛ آیا این امر باعث ابطال وصیت نامه می شود؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۳۳۰ #01151428

با سلام خدمت شما
بنده یک برادر و دو خواهر دارم، برادرم ۱۳ سال قبل از پدرم به رحمت خدا رفتند که از ایشان یک پسر بجا مانده است، پدرم زمانی که در قید حیات بوده اند وصیت کرده که این فرزند بجای پدرش قرار دارد و یک سوم از دارائی خود را برای این پسر به عنوان ارث تعیین کرده است کل دارایی پدرم ۹۰ هکتار زمین کشاورزی و یک ساختمان مسکونی می باشد، از این وصیت چند هکتار به برادر زاده ام تعلق می گیرد، ممنون میشم پاسخ بدید همچنین در وصیت نامه قید کرده که کل ساختمان متعلق به این پسر است و به نوعی سایر وراث را از ساختمان محروم کرده‌اند آیا این امر باعث ابطال وصیت نامه می شود. در ضمن وصیت نامه در حضور سه نفر به عنوان شهود و با خط یکی از شهود به عنوان کاتب نوشته شده است

مشاوره حقوقی ارث
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود وصیت تا ثلث اعتبار دارد

با سلام
وصیت ایشان نسبت به یک سوم اموالشان(حین فوت نه حین وصیت) صحیح است.درصورتیکه آن ساختمان معادل یک سوم اموال باشد بله صحیح است اما اگر بیشتر باشد نیازمند تنفیذ وراث است

وصیت تا ثلث اعتبار دارد تا به برادرزاده ها داده شود

باسلام
زاید بر ثلث را وراث باید اجازه کنند در غیر اینصورت آن قسمت از وصیت نامه باطل است .به میزان یک سوم ارث میبرد.

فقط تا ثلث می تواند وصیت نماید واز کل اموال باید ثلث (یک سوم)را محاسبه واتخراج نمایید

با سلام صرفا فقط میتوان نسبت به ثلث مال خود وصیت نماید و مازاد بر ثلث منوط به تنفیذ وراث است.

وصیت تا ثلث اموال صحیح است و مابقی اگر اضافه از ثلث بود می توانید اقدام کنید.