آیا می‌شود اعتبار دو شاهد را که حرف شان با حرف مقصر تناقض دارد، رد اعتبار نمود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۴۸ #00887202

سلام
مقصر حادثه که سردفتر رسمی دفتر خانه است و که دادگاه هم او را محکوم به پرداخت نموده است درخواست اعسار داده است و دو شاهد آورده که میزان درآمدی که شاهدین گفته اند (ماهی ۲ تومان) با درآمدی که مقصر در دادخواست اعسار گفته ( ماهی ۸ تومان ) زمین تا آسمان تفاوت دارد. از طرف دیگر نامه شورا آورده که ۱۲ سال سردفتر هستم اما بجهت منطقه محروم بودن فقط ۴ماه شاغل ام و نتوانسته ام زمینی بخرم تا خانه بسازم. چون درآمد ندارم!!!!!

سوال :
آیا نامه شورا در رابطه با اعسار خصوصا صرف تایید زمین و خانه نداشتن مقصر، دارای اعتبار لازم بوده و کمک کار برای مقصر می باشد!؟

ممنون میشوم پاسخ دهید

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام . احراز اعسار محکوم علیه در حیطه تشخیص قاضی است و مستلزم مدارک و شهادت شهود .بدیهی است در صورت تعارض بین شهادت شهود می تواند موجب رد دادخواست اعسار گردد.

در صورتی که شهادت متناقض نزد قاضی احراز شود قاضی رای به رد اعسار خواهد داد

موضوع احراز اعسار محکوم علیه کاملا در حیطه تشخیص قاضی قرار داشته و مدارک و شهادت شهود و .... همگی به عنوان قرینه هایی از سوی قاضی برای تشخیص معسر بودن یا نبودن محکوم علیه بکار گرفته میشود . بدیهی است که تعارض میان مدارک و یا شهادت شهود میتواند موجب رد اعسار گردد .

سلام نامه شورای حل اختلاف صرفا آماده ای بر راستگویی و اعسار میتواند باشد ولی برگه مالیات دارایی و حساب های بانکی ملاک است اموالی که دارد