آیا دادگستری میتواند با توجه به قطعیت رای دیوان و لازم الاجرا بودن قیمت، دستور برداشت مبلغ را نماید؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۹ #00718930

با سلام، کارخانه اینجانب در حریم سد واقع شده ، برابر رای قطعی دیوان عدالت مبنی بر وقوع تخلف ، دستگاه اجرایی مکلف به تملک مطابق لایحه قانونی نحوه خرید و تملک گردید ، به مدت چند سال است ملک از حیز انتفاع خارج گردیده و پس از تشکیل هیئت کارشناسی مطابق ماده ۸ لایحه مزبور تحت نظارت دادگستری محل وقوع ملک ، مراتب لزوم پرداخت قیمت عادله روز که قطعی و لازم الاجرا می باشد و در راستای اجرای رای قطعیت یافته دیوان ، طی چند دستور قضایی به دستگاه مربوطه ابلاغ گردیده و از پرداخت امتناع نموده اند ،
سوالات :
۱- با توجه به قطعیت رای دیوان و صلاحیت دادگستری محل در اجرای قانون خاص ( وظایف اداری دادگستری در اجرای لایحه قانونی تملک) و عدم ورود مجدد دیوان در موضوع ، تکلیف مالک چه می باشد ؟
لازم به توضیح است به دلیل عام المنفعه بودن پروژه ، دادگستری محل به هیچ عنوان دستور توقف عملیات اجرایی را نمی‌دهد . آیا دادگستری میتواند با توجه به قطعیت رای دیوان و لازم الاجرا بودن قیمت عادله روز مطابق ماده ۴ لایحه قانونی تملک ، دستور برداشت مبلغ ملک از حساب محکوم علیه را صادر نماید ؟
اگر اختیار دارد مطابق کدام ماده قانونی می‌باشد ؟ و از اختیارات رییس دادگستری محل است یا رییس کل دادگستری استان ؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام، رای قطعی دیوان لازم الاجرا هست و در مورد اینکه کارخانه فعالیت دارد و حق تعطیلی آن را به جهت عام المنفعه بودن ندارن هم خود مزیتی هست که دستور العمل رئیس قوه قضائیه هم در این امر بی تاثیر نبوده حال اینکه دادگستری بتواند وجه رو از حساب محکوم علیه برداشت کند بله بایستی شما درخواست کنید حساب را معرفی سپس رئیس دادگستری محل دستور توقیف وجه در حساب و با درخواست بعدی اخراج پول در حق شما را دستور خواهد داد