چک برگشتی بابت ساخت کابینت علی‌رغم پرداخت مبلغ از طریق داوری اتحادیه

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۵۴ #00549881

چند فقره چک در سال ۹۲ بابت ساخت کابینت منزلم به کابینت‌ساز دادم. دو فقره چک پانصد هزار تومانی آن را پاس نکردم تا معایب کارش را رفع کنه، نه تنها رفع نکرد که چک‌ها را برگشت زد. رفتم اتحادیه شکایت کردم. یک نفر در اتحادیه که الان هم فوت کرده داور شد و یک فقره چک از من گرفت که بعد از اینکه من اوکی دادم چک را بهش بده. کابینت کار رفته بود چک را از داور گرفته بود و وصولش کرده بود ولی چک‌های من را برنگردانده بود. دیگه از پس داور هم بر نیومدم که چرا این کار را کرد. حالا کابینت کار بعد از یازده سال رفته شورای حل اختلاف روی چک‌ها اقدام کرده. امروز برام پیامک ابلاغ اومد. اون چکی که دادم به داور را هم چون برای یازده سال پیشه، ردش رو ندارم و اصلا نمی‌دونم از چه حسابی پاس شده. چکار کنم حالا؟ اگر محکوم به پرداخت مجدد بشوم، چقدر باید خسارت بدهم؟ آیا دفاع موثری می‌توانم بکنم؟ آیا راهکاری هست؟

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام علیکم
با عنایت بر صورتجلسه داوری موجود که شرح ماوقع در داخل آن درج شده ،بانضمام قرارداد موجود و شاهد قبل از جلسه رسیدگی دادخواست متقابل استرداد لاشه چک به طرفیت ایشان ثبت نمایید.شایات ذکر است فورا اظهارنامه ای تحت عنوان امانی بودن و استرداد لاشه چک فورا ارسال شود

سلام و عرض ادب
اگر جزییات پرونده داوری هنوز در اتحادیه مربوطه بایگانی باشد، اطلاعات چک تحویل شده به داور به طور حتم در صورتجلسه موجود است و قابل ردگیری است لکن درهرحال شما باید متقابلا دادخواست استرداد لاشه چک مطرح نموده و با لایحه دقیق شرح ماوقع را تشریح و درصورت وجود قرارداد ساخت کابینت یا فاکتور صادره از طرف کابینت ساز و نیز صورتجلسه داوری و اقامه شهود، سعی در اثبات حق خود نمایید.

با توجه به اینکه وفق بخشنامه اخیرالصدور، خسارت تاخیر باید بطور سالانه محاسبه گردد و نه ماهانه؛ لذا کل مبلغ محکومیت شما با احتساب اصل مبلغ چکها بعلاوه خسارت تاخیر سالانه برای دو چک ۵۰۰ هزار تومانی از سال ۹۲ تا کنون، در بهترین حالت که قاضی تا ۵ سال از تاریخ سررسید چک، خسارت بزند؛ حدود ۲/۵ میلیون تومان و در بدترین حالت که تا امروز مجبور به پرداخت خسارت بشوید؛ حدود ۱۰ میلیون تومان خواهد شد.

سلام در ابتدا شما میتوانید دادخواست متقابل استرداد لاشه چک ها به طرفیت ایشان مطرح کنید اگر هم قراردادی با این شخص داشته اید و یا مستنداتی مثل رای داور یا شهادت شهود ا با این موارد موضوع انجام ندادن تعهد این شخص را اثبات کنید.

شما باید با دفاع مناسب و دادخواست استرداد لاشه چک و اثبات آن از مسوولیت سر باز زنید در غیر این صورت مبلغ چک و تاخیر تادیه از تاریخ چک به عهده شماست.

سلام اولا دادخواست تقابل مبنی بر استرداد لاشه چک طرح کنید و از شهود و صورتجلسه داوری بعنوان ادله خود استفاده کنید در مرحله بعد چنانچه در تقابل توفیق نداشتید بدلیل اینکه نامبرده بیش از ۵ سال از تاریخ چک اقدام ننموده است به استناد قاعده اقدام تاخیر تادیه بدی تعلق نخواهد گرفت.

سلام باید صورتجلسه داوری را که مربوط به پرداخت وجه است اخذ نمایید و به استناد آن و شهادت شهود این موضوع را ثابت نمایید

با سلام
دادخواست متقابل استرداد لاشه چک ها به طرفیت وی مطرح کنید. چنانچه قرارداد فی مابین و صورتجلسه یا رای داور موجود است بدان استناد نمایید، همچنین بایستی به شهادت شهود یا هر دلیل و مدرک دیگری که ادعای شما مبنی بر عدم ایفای کامل تعهد وی را اثبات می نماید متوسل شوید.