آیا موضوع برگرداندن سند باغ با اون اقرار کتبی نیز میتوان با دادخواست تحریر و تقسیم ترکه مطرح کرد یا باید دادخواست جداگانه مطرح نمود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۱۲ #00397032

با سلام
مادر اینجانب فوت نموده و اینجانبان گواهی حصر وراثت در شیراز که اخرین محل اقامت ایشان بوده است گرفته ایم ایشان مقداری زمین مشاع در شهرستان دارند که دارای سند عادی میباشند و شرکا حاضر به تقسیم نیستند و زمین سهم ورثه را بدون اجازه شرکا مثل روال قبل که مادرم در حیات بوده اجاره داده اند همچنین مادر اینجانب یک باغ در همان شهرستان دارد که دارای سند رسمی میباشد اما اشتباها به نام یکی از اقوام شده است اما اون اقوام ما ۱۰ سال پیش اقرار کتبی کرده در حضور چند شهود و مادرم که این سند را در زمان حیات مادرم برگرداند اما تاکنون چنین کاری نکرده حال ما باید برای تقسیم ترکه چکار کنیم و به دادگاه محل زمینها و باغ دادخواست تحریر ترکه بدهیم یا در استان که اخرین محل اقامت متوفی بوده

مشاوره حقوقی حصروراثت
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ابتدا دادخواست تحریر ترکه و بعد تقسیم ترکه دهید.

دادخواست تحریر ترکه را ابتدا اقدام و پس از آن اقدام به دادخواست تقسیم ترکه کنید

با سلام
۱- دادخواست تحریر ترکه در شورای حا اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی
۲- دادخواست تقسیم ترکه به صلاحیت دادگاه محل وقوع زمین

شما باید ابتدا تحریر ترکه در شورا بدهید .بعد تقسیم ترکه محل وقوع مال غیرمنقول بدهید و در خصوص اینکه سند ندارید باید اقدام جدا بکنید

درود
تحریر ترکه در صلاحیت شورا و تقسیم در صلاحیت داد گاه محل وقوع مال غیر منقول می باشد.

سلام دوست عزیز .شما باید ابتدا تحریر ترکه بدهید.و بعدا تقسیم ترکه بدهید و در خصوص اینکه سند ندارید باید اقدام جدا بکنید

سلام.

ابتدا بایستی مالیات بر دارایی اموال مادرتان را پرداخت سپس دادخواست تقسیم ترکه به دادگاهی که زمین و باغ قرار دارد ، تقدیم کنید.
مطابق نظریه مشورتی: در موردی که دادخواست تقسیم ترکه بوده و بین ورثه صغیر و محجوری هم نباشد و ماترک هم کلا غیرمنقول است آیا دادگاه صالح به رسیدگی است یا اینکه تقسیم با واحد ثبتی محل وقوع ملک طبق قانون افراز و فروش املاک مشاعی خواهد بود؟

پاسخ
طبق ماده یک قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب سال ۱۳۵۷ تقسیم و افراز املاک مشاع که جریان ثبتی آن خاتمه یافته باشد با واحد ثبتی محل وقوع ملک است مگر اینکه بین مالکین محجور یا غایب باشد که طبق رای وحدت رویه شماره ۵۹/۲۹ مورخ ۱۵ فروردین سال ۱۳۶۰ هیات عمومی دیوان عالی کشور رسیدگی در صلاحیت دادگاه محل وقوع ملک است. به علاوه چنانچه تقاضای تقسیم اموال به عنوان تقسیم ماترک متوفی باشد به استناد ماده ۳۰۰ قانون امور حسبی رسیدگی به این امر در صلاحیت دادگاه محل است.

درخصوص موضوع اقرار کتبی، دادخواست جداگانه باید به طرفیت مقر بدهید‌.