اجرت المثل چگونه محاسبه میشود؟

پرسیده شده
۲۶ پاسخ ۳۳۳ #00249276

با سلام و وقت بخیر
اینجانب زوجه هستم می خواهم درخواست اجرت المثل بدهم. برای این کار چه مستنداتی نیاز هست و آیا زوج کارمند و حقوق بگیر می تواند نسبت به عدم پرداخت آن اعسار بزند و دادگاه بر چه اساسی مبلغ اجرالمثل را تعیین می‌کند؟

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۲۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ارزیابی آن بر عهده کارشناس است .

تشخیص و ارزیابی اجرت المثل با کارشناس است.

ارزیابی اجرت‌المثل در حیطه صلاحیت وظایف کارشناس رسمی دادگستری است.

درود
اجرت المثل اجرت کارهایی است که زوجه در منزل به دستور زوج و باقصد عدم تبرع انجام می دهد.

سلام اجرت المثل راکارشناس باتوجه به وضعیت مادی زوج تعیین میکند

صرف نظر از ماده۳۳۶ قانون مدنی و ۲۹ قانون خانواده و اینکه چه زمانی اجرت المثل به زن تعلق میگیرد، میزان آن بر اساس سنوات زندگی ،شاغل بودن یا نبودن میزان همیاری و همکاری با همسر و انجام کارهایی که شرعا و قانونا بر عهده زوجه نبوده و کارها را تبرعا انجام نداده با ارجاع به کارشناس تعیین میگردد در صورت پذیرش اعسار همسر، یک چهارم هر ماهه تا پرداخت کامل اجرت المثل کسر میگردد.

بادرود/میزان اجرت المثل را کارشناس تعیین میکندووضیعت مالی زوج نیز در تعیین اجرت المثل دخیل می باشد