منظور از برگشت پرونده از دادگاه تجدید نظر به دادگاه بدوی و طرح دعوا از نظر ماهیت چیست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵,۵۷۸ #00174396

با سلام پرونده ملکی موقوفه داریم که خواهان پرونده یک فقره برگه عادی اولیه معمولی را که متولی قبلی که فوت نموده به ادعای شخص خواهان امضا کرده است و در آن زمین را به شخص خواهان به مدت ۱۰ سال واگذار نموده ولی در آن فقط تاریخ شروع و پایان وجود دارد و نه مبلغی به عنوان مبلغ اجاره وجود دارد و نه برگه کارشناسی دادگستری بابت قیمت گذاری وجود دارد و نه پرونده ای در اداره اوقاف وجود دارد و در پایین برگه که به خط غیر از خط متولی قبلی که فوت نموده نوشته شده است مبلغ پذیره به شخص متولی داده شده است و خواهان درخواست تنظیم سند اجاره قطعی را دارد در دادگاه بدوی رای به عدم استماع و رد دعوی داده شد و بعد از اینکه به دادگاه تجدید نظر رفت دادگاه پرونده را به دادگاه بدوی ارسال نموده است و درخواست این را نموده که پرونده از نظر ماهیت طرح شود منظور از برگشت پرونده و از نظر ماهیت چیست با تشکر از وکلا عزیز

مشاوره حقوقی وقف
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما
یعنی دادگاه تجدید نظر ، رای دادگاه بدوی را نپذیرفته اند و برای رسیدگی مجدد به دادگاه بدوی فرستاده اند.

قرار صادره نقض گردیده و برای رسیدگی در به دادگاه صادر کننده قرار ارجاع شده است.

با درود پرونده جهت رسیدگی به دادگاه نخستین ارجاع شده است

قرار نقض و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه بدوی ارسال گردیده است

یعنی قرار صادره از سوی دادگاه بدوی توسط دادگاه تجدید نظر نقض شده است و پرونده برای رسیدگی ماهوی به دادگاه بدوی ارجاع شده است

درود
قرار صادره نقض شده و جهت رسیدگی در ماهیت به دادگاه صادر کننده قرار ارجاع شده است.

صدور قرار عدم استماع توسط دادگاه بدوی نشانگر این است که دادگاه وارد ماهیت دعوا نشده به عبارت دیگر از نظر ماهوی دعوا را بررسی نکرده. حال با تجدید نظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر ، این دادگاه قرار صادره را نقض کرده و به دلیل دومرحله ای بودن دادرسی برای رسیدگی ماهوی پرونده را به دادگاه بدوی ارجاع داده است.تا این بار با بررسی ماهوی دعوا دادگاه بدوی حکم صادر کند نه قرار.