چگونه می‌توانم سهم‌الارث پدر مفقود شده‌ام را به جای خودش، از عموها و عمه‌هایم دریافت کنم؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۵۱ #99857162

با سلام
پدر بنده چندین سال است که به دلایلی مفقود شده و هیچ اثر و خبری از او نیست و عموها و عمه‌های بنده تکلیف سهم‌الارث بجا مانده از پدربزرگ و مادر بزرگم را مشخص کرده و منتظر پیدا شدن پدر بنده برای تقسیم کردن آن هستند. وقتی از آنها می‌خواهم که سهم‌الارث پدرم را که هیچ اثر و خبری از او نیست، به جای خودش به من بدهند، آنها این کار را نمی‌کنند و می‌گویند منتظر میمانیم تا پیدا شود.
می‌خواستم ببینم آیا راهی قانونی وجود دارد که من به جای پدر مفقود شده‌ام، سهم الارثش را دریافت کنم؟؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام تنها کاری که میتوانید انحام دهید این است که حکم موت فرضی ایشان را بگیرید، وگرنه حتی بعد از تقسیم هم سهم پدرتان به صندوق دادگستری واریز میشود

با سلام خدمت شما عرض کنم اولین کاری که شما باید انجام بدهید درخواست برای دریافت حکم موت فرضی میباشد

سلام و متاسفانه امکان وصول سهم الارث از جانب شما ممکن نمیباشد در صورت تقسیم سهم الارث توسط عمو ها نیز سهم الارث پدر به صندوق دادگستری واریز می گردد در آن صورت باز هم نمی توانید سهم ارث را دریافت کنید تا خود شخص اقدام نماید مگر این که حکم موت فرضی که شرایط خاصی دارد صادر و شما به عنوان وراث اقدام به دریافت سهام الارث نمایید

بدوا نسبت به دریافت حکم موت فرضی ایشان اقدام کنید

با سلام،خیر نمی توانند سهم الارث پدر را به شما دهند مگر حکم‌موت فرضی صادر که آنهم شرایط خاص خودش را دارد و در آن صورت سهم الارث خود را از پدر می توانید بگیرید.

اگر دارای شرایط لازم باشد امکان درخداست حکم موت فرضی وجود دارد ‌

باسلام.طبق ماده ۱۳۶قانون امور حسبی و مواد ۱۰۱۹ و۱۰۲۰و ۱۰۲۲ قانون مدنی؛ اولا" یکی از ورثه غایب مفقودالاثر یا وصی و یاموصی له؛میتواند جهت صدور حکم موت فرضی غایب مفقودالاثر؛ازدادگاه محل آخرین اقامتگاه غایب؛ با شرایطی؛که حداقل دوسال تمام از آخرین خبر از غایب،و مدتی که عرفا باتوجه به اوضاع و احوال غایب و زمان و مکان و سن و تشخیص عرف؛ نمیشه گفت که شخص؛ زنده بماند.دادگاه پس ازبررسی دقیق و انتشار ۳نوبت در روزنامه محلی و تهران و گذشت یکسال از آخرین آگهی ؛حکم موت فرضی غایب مفقودالاثر را صادر و به تشخیص دادگاه اموال متوفی فرضی طبق قانون ارث مابین ورثه ایشان تقسیم میشود.