آیا شورای حل اختلاف شهر تهران را برای رسیدگی میتوان رد صلاحیت کرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۷۲ #96368995

باسلام و احترام
زوج و زوجه در خارج از کشور زندگی میکنند وبدلایلی چندین سال به ایران سفر نداشته اند. محل سند ازدواج مشهد و محل سکونت خانواده پدری زوجه مشهد بوده ولی محل سکونت زوج در سند ازدواج اصفهان قید شده است.
اکنون زوجه بدون داشتن حساب کاربری سامانه ثنا از خارج از کشور دادخواست طلاق از طرف زوجه را در محل تهران توسط وکیل ثبت کرده است. درصورتیکه نه تنها زوجه و زوج در سالهای بعد از ازدواج در تهران زندگی نکرده اند بلکه زوجه دارای حساب ثنا و کارت ملی هوشمند و حتی شناسنامه جدید نبوده است و اعلام محل سکونت زوجه در دادخواست از تهران جای سوال می باشد.
آیا این ثبت محل سکونت زوجه در تهران بدون قید در سند ازدواج یا بدون مدرکی بعد از ازدواج زوجه امکان دارد؟
آیا میتوان دادخواست طلاق از طرف زوجه در تهران را مستند به آدرس قید شده زوج و سند ازدواج رد صلاحیت کرد؟
آیا بدون حضور زوجه و بدون سفر زوجه به ایران میتوان قانونی برای حمایت محل سکونت زوجه در تهران در نظر داشت؟
متشکرم.

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر طبق ماده ۱۴قانون حمایت از خانواده دعوا به درستی مطرح گردیده است .

با سلام
بر استناد ماده۱۴ قانون حمایت از خانواده ، هیچ ایرادی برای عدم صلاحیت وجود نخواهد داشت

سلام .ماده۱۴قانون حمایت از خانواده بیان داشته : هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد برای رسیدگی صالح است. اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران و اگر هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است. هرگاه هیچ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی را دارد، مگر آنکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند.چنانچه هیچک از موارد مذکور صدق نمیکند میتوانید عدم صلاحیت را مطرح نمایید

سلام و درود در دعاوی خانواده این امر ممکن است موفق باشید

سلام
در دعاوی خانواده امکان این امر میسر است و ایرادی متوجه آن نمی باشد.

دعوی به درستی مطرح شده و ایراد عدم صلاحیت وارد نمی باشد

با درود صحیحا دعوا طرح دعوا شده است