مجازات تهمت قتل، چیست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۷,۴۰۳ #96050729

شخصی خانمش خودکشی کرده. و پس از هشت ماه امروز بخاطر اختلافات مالی که با من داشت به محل کارم اومد و بهم تهمت قتل رو زد
در حضور چندین نفر گفت تو خانم منو کشتی
میخوام ازش شکایت کنم
سوال اول
حکم تهمت قتل چیه؟
سوال دوم
چند وقت زمان میبره که به نتیجه برسم؟

مشاوره حقوقی افترا
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به مجازات جرم افترا به حبس از ۱ ماه تا ۱ سال و ال ۷۴ ضربه شلاق محکوم حواهد شد.

با سلام
برای این امر فرد محکوم به حبس و شلاق خواهد شد و نتیجه گیری ان بستگی به داشتن مدارک و شواهد محکمه پسند میباشد که طی مراحل قانونی انجام و اتخاذ تصمیم خواهد شد .

با سلام و احترام
‌ماده ۶۹۷ - هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحا نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آن‌ها حسب مورد محکوم خواهد شد.
‌تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌شد.
و زمان نتیجه گیری نیز قابل پیش بینی نیست

کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵
ماده ۶۹۷ - هرکس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج ‌در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر، به کسی ‌امری را صریحا نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن ‌امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا(۷۴) ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.

با سلام
صرف ادعا در این خصوص نمی تواند موجب محکومیت مدعی شود، اگر ایشان در محاکم از شما شکایت نمود پس از اثبات بیگناهی میتواند به جرم افترا شکایت نمائید

سلام
در صورت اثبات ادعای شما طرف دعوا به یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها محکوم می شود

هر گاه مفتری بتواند صحت نظر خود را در مورد ارتکاب جرم از سوی شخص مورد اتهام به اثبات رساند، وی به عنوان مفتری قابل مجازات نخواهد بود.

برای تحقق جرم افترای عملی باید سوء نیت وجود داشته لذا شکایت شما بدون موارد فوق ، رد میشود