باید معادل روز ۲۰۰ هزار تومان به خریدار بازپرداخت گردد یا قیمت روز زمین؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۱۳۴ #95782724

سلام و درود
سال ها پیش زمینی معامله شده که احتمالا به علت اضافه متراژ خیلی زیاد و با استناد به غبن افحش قابل فسخ میباشد.
سوال من این هستش که در صورت گرفتن حق فسخ بازپرداخت ثمن قرارداد به چه صورتی هستش.
آیا زمین به نرخ روز باید خریداری شود یا باید معادل ریالی ثمن قرارداد که ۲۰۰ هزار تومان بوده به نرخ روز بازپرداخت گردد؟
زمین به صورت یک قطعه "حدودا" سه هزار متری کلا به قیمت ۲۰۰ هزار تومان فروخته شده (به طور متری به فروش نرسیده کلا به فروش رسیده)

مشاوره حقوقی ملکی
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در صورت فسخ قرارداد با درخواست خریدار ثمن مسترد می شود و می تواند برای جبران ضرر وارده خسارت مطالبه کند

اولا اعمال خیار غبن فوریت عرفی دارد. دوما در صورت پذیرش فقط ثمن معامله قابل مطالبه می باشد.

با سلام
قیمت اضافه متراژ به شما بزرگوار پرداخت می گردد

با سلام
با فرض سوال مطروحه خیار غبن پذیرفتنی نیست و در صورت فسخ نیز همان ثمن اولیه مسترد خواهد شد

با سلام
با توجه به اینکه معامله سالها پیش صورت گرفته استناد به خیار غبن پذیرفتنی نیست و بر فرض چنانچه به هر دلیل معامله فسخ گردد همان میزان ثمن‌ پرداختی استرداد خواهد شد.

با سلام
اولا اضافه در آمدن متراژ ارتباطی با خیار غبن ندارد
در صورت فسخ همان مبلغ اولیه باید مسترد شود

صرفا بابت اضافه متراژ باید باقیمانده ثمن به شما پرداخت گردد