درج تاریخ چک بدون تاریخ به تاریخ مقدم قابل اثبات است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۸,۱۴۷ #95517

با سلام و خسته نباشید
سال 95 یک فقره چک بدون تاریخ به شخصی دادم وی درج تاریخ مقدم به یکسال قبل (سال 94) اقدام به مطالبه وجه چک و پرداخت خسارت تاخیر تادیه از تاریخ صدور چک (سال 94) نموده است و حکم به محکومیت اینجانب صادر شده است آیا می توانم شکایت کیفری مطرح نمایم تحت عنوان جعل و استفاده از سند مجعول یا سواستفاده از چک سفید امضا

مشاوره حقوقی قتل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگرچه مطابق ماده ۳۱۱ قانون تجارت درج تاریخ صدور باید در چک قید شود ولی چون عدم درج آن ضمانت اجرایی خاصی از نظر قانون گذار ندارد و همچنین طبق نظریه مشورتی وقتی کسی چک بدون تاریخ به کسی میدهد عرفا به معنای آن است که اختیار گذاشتن تاریخ را به دارنده داده است که هروقت مایل باشد بر روی آن تاریخ گذاشته و به بانک مراجعه نماید و وجه آنرا دریافت کند مگر اینکه خلاف این امر ثابت شود و لذا گذاشتن تاریخ از ناحیه دارنده جعل و الحاق به شمار نمی آید و جرم نیست. و اگر خلافش ثابت شود مثلا در مورد مصداقی شما اگر بتوانید ثابت کنید که تاریخ درج شده در چک مقدم بر تاریخ صدور آن است فقط بر میزان تاخیر تادیه اثر دارد.

خیر در صورتیکه چک سفید امضا داده باشید نمیتوانید شکایت جعل کنید.