آیا با مدارک مذکور میتوان شکایت خیانت در امانت مطرح نمایم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۸۱ #94680608

بنده در تاریخ ۹۷/۱۲/۱ با پیمانکار طراح وب سایت قرارداد کاری امضا کردیم و من بهشون ۹ میلیون تومن به عنوان پیش پرداخت دادم و ۶ فقره چک که سریالش رو تو قرارداد نوشتم و پیمانکار امضا کرده رو در وجه حامل بهشون دادم ولی بین شاهد های شرکت که مدیر مالی و مدیر داخلی شرکت و یکی از کارکنان شرکت بود گفتم و اونا هم تایید کردن که این چک ها و پیش پرداخت تا تکمیل نهایی پروژه دستشون امانت هست و بعد از تایید رسمی کارفرما که شرایطش تو قرارداد اومده میتونه وجه چک رو وصول کنه، پیمانکار هم قبول کرد؛ ولی بعد از تموم شدن مدت قرارداد هیچگونه پیشرفتی توی کار خودش نداشت و ما چندین بار چه بصورت کتبی و چه به صورت شفاهی نقص های موجود تو پروژه رو بهشون اعلام کردیم ولی کو گوش شنوا هیچ کاری انجام ندادن؛ من از بچه های شرکت استشهاد برای این موضوع هم گرفتم و حدود ۱۲ امضا زیر استشهاد هست که پیمانکار نتونسته پروژه رو کامل تو طول مدت قرارداد تحویل بده؛ کارشناس رسمی دادگستری هم به عنوان تامین دلیل نقص ها رو بررسی کرد و تو نامه اش به این موضوع اشاره کرده که پروژه ناقص هست. من اظهار نامه هم فرستادم براشون که بیاد پیش پرداخت و چک من رو بده ولی ایشون رفته چک من رو برگشت زده و ازم شکایت کرده؛ من میتونم با وجود قرارداد، استشهاد نامه، نظر کارشناس و شاهد هایی که پیششون تاکید کردیم که چک ها امانت هست تا تکمیل پروژه، ازش به عنوان خیانت در امانت شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.

بر اساس ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی در مورد خیانت در امانت:
«هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌هایی از قبیل ‌سفته، چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی‌ برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده، آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند، به حبس ‌از ۶ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.»

لذا شما می توانید از ایشان به جرم خیانت در امانت شکایت نمایید.

همچنین میتوانید بابت عدم رعایت مفاد قرارداد و تکمیل ننمودن پروژه شکایت جداگانه ای مطرح نمایید.

موفق و پیروز باشید

خواهان حق دارد ضمن تقدیم دادخواست یا در اثنای دادرسی و یا به طور مستقل جبران خسارات ناشی از دادرسی یا تاخیر انجام تعهد یا عدم انجام آن را که به علت تقصیر خوانده نسبت به اداء حق یا امتناع از آن به وی وارد شده یا خواهد شد، همچنین اجرت المثل را به لحاظ عدم تسلیم خواسته یا تاخیر تسلیم آن از باب اتلاف و تسبیب از خوانده مطالبه نماید

با سلام شما میتوانید بابت خسارات وارده و عدم انجام تعهد شکایت حقوقی الزام به انجام تعهد و پرداخت خسارات مطرح نمایید. در مورد چک ها با توجه به وجود قرارداد و معوض بودن چک ها و احتمال وجود توجیهات حقوقی از طرف ایشان در مورد انجام تعهدات قراردادی قید تاریخ در چک و تحویل آن به پیمانکار و اصل عدم توجه ایرادات و عدم درج شرط در متن چک ها درصد موفقیت شکایت کیفری خیانت در امانت کم است

با سلام و احترام با شواهد و مدارک موجود شما میتوانید به جرم خیانت در امانت از ایشان شکایت نمایید

سلام
بله به عنوان خیانت در امانت شکایت کنید
مال مورد امانت: مالی است که شخص مالک به امین میدهد تا نگهداری کند

حق واگذاری چک مورد امانت را به دیگری ندارد و در صورت واگذاری آن مرتکب جرم خیانت در امانت می شود.

خیانت در امانت زمانی مطرح میشود که فرد (مالک اموال) بتواند اثبات کند که مالک آن مال بوده است و اموال را به فرد یا افرادی به صورت امانت داده است که یا نگهداری نماید و یا برای کار معینی به مصرف برساند.