آیا شرط دادن نفقه های گذشته تمکین است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹۴۰ #94608006

اگر زوجه در دادگاه الزام به تمکین شرکت نکند به قصد اینکه اصلا نمیخواهد با زوج (همسرش زندگی کند) چه اتفاقی می افتد
آیا فقط نفقه به زوجه تعلق نمیگیرد؟
یا زوجه میتواند برای نفقه گذشته خود شکایت کند؟
خواهشا پاسخ کامل بدهید
ممنون میشم

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
از تاریخ ارسال اظهارنامه (در صورت ارسال) و یا از تاریخ ثبت دادخواست نفقه به ایشان تعلق نخواهد گرفت و پیش از آن را باید پرداخت نمایید

سلام
محکوم می شود و دیگر نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد
نفقه گذشته نیز قابل مطالبه است مگر انکه نشوز ایشان ثابت شود

با سلام
در صورت عدم حضور زوجه و عدم ارائه مستندات کافی حکم الزام به تمکین ایشان صادر شده و بعد از قطعیت حکم و صدور اجرائیه چنانچه تمکین نکند نفقه به ایشان تعلق نخواهد گرفت و بعد از گذشت مدتی از حکم در صورت درخواست زوج مبنی بر اجازه ازدواج مجدد ممکن است حکم به ازدواج مجدد صارد شود. مطالبه نفقه معوقه نیز نسبت به دورانی که الزام به تمکین ایشان اثبات نشده است امکان پذیر می باشد. در ادامه باید عرض شود چنانچه زوجه بعد از گذشت مدتی از حکم الزام به تمکین

با سلام ووقت بخیر
درصورت عدم حضور زوجه دردادگاه رای غیابی صادرمیشود و درصورت عدم اعتراض زوجه درموعد تجدیدنظر و واخواهی زوج تقاضای اجراییه میکند و بعدا زآن برای ازدواج مجدد اقدام می کند .
زوجه میتواند دادخواست حقوقی مطالبه نفقه دهد که درصورت ارائه دلایل کافی منوط به نتیجه خواهد شد و درصورت عدم دلایل رد میشود .

سلام وقت بخیر
در صورت عدم تمکین زوجه مستحق دریافت نفقه نیست، اگر در گذشته تمکین داشته اید م یتوانید دادخواست مطلبه نفقه معوقه ثبت نمایید.