با ادعای طلب سفته ضمانت را به اجرا گذاشته، چطور شکایت کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۵ #94423660

سلام خسته نباشید.
بنده سوالی داشتم در مورد سفته. من دو سال پیش وامی به مبلغ بیست میلیون تومان گرفتم.که دو نفر از اقوام. ضامن من شدند. و من که وام گیرنده بودم به ضامنین خودم برای اینکه خیالشان راحت تر باشد. به هرکدام مبلغ چهل میلیون تومان سفته دادم.که هر وقت نتوانستم. و یا نخواستم که اقساط وام رو پرداخت کنم.ضامنین بتوانند که علیه من شکایت بکنند.الان مشکل اینجاست که یکی تز ضامنین. که سفته به او دادم رو بدون اینکه حتی یک ریال از قسط هام عقب افتاده باشه.سفته رو به اجرا گذاشته.حالا من هم میخام بدونم که ایشون هم تو بانک سفته گذاشته به بانک.حالا من میتونم من هم برم وام رو که سه سال مونده تا وقتش تموم بشه.تسویه کنم و سفته ای ایشون در بانک گذاشته رو تحویل بگیرم. و من هم شکایت کنم. البته فقط یکی از ضامنین در حقم نامردی کرده. و اون یکی همچین کاری نکرده. ولی در اون سفته که به بانک دادم هر دو ضامن امضا کردن. و من فقط میخواهم از یکی از ضامنین شکایت کنم.میخاستم بدونم میتونم.همچین کاری بکنم یا نه.ممنون میشم اگه بنده رو راهنمایی بفرمایید تا مشکلم رو حل کنم.یا اگه راهه دیگه ای هست ممنون میشم ازتون.بخدا خیانت کرده بهم من خیلی اعتراض دادم.ولی بجایی نرسیدم.یعنی اون گفته بود که بهش بدهکار هستم

مشاوره حقوقی سفته
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.خیر اگر شما نتوانید بابت ضمانت بودن آن را ثابت نمایید باید مبلغ وجه را به دارنده پرداخت کنید یکی از اوصاف سند تجاری، وصف تجریدی است. به موجب این وصف، امضای سند تجاری موجب تعهدی مستقل از منشاء صدور خود می شود.

اگر در سفته ها قید ضانت نکرده باشید و نتوایند ثابت کنید بابت ضمانت بوده ملزم به پرداخت وجه سفته ها خواهید بود

سلام و ارادت
خیر ، بهتر است به ایشان اظهارنامه ای بدهید که سفته ها امانت بوده است سپس اقدام قانونی انجام بدهید .