در قانون چیزی برای پرداخت ایاب و ذهاب برای کارخانه های خارج از شهر پیش بینی نشده است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۲۳۲ #94401114

با سلام.کارفرمای ما حق ایاب و ذهاب را پارسال پرداخت مکرد امسال به بهانه افزایش حقوق کارگران و افزایش هزینه های کارخانه قطع کرده و با اینکه محل کار ما خارج از شهر و در شهرک صنعتی واقع است و از داشتن سرویس هم محرویمم از پرداخت آن امتناع مکند و به ما مگوید پرداخت هزینه ایاب و ذهاب جز وظایف من نیست و پارسال هم در حق شما لطف مکردم. ایا اینکارو او از نظر قانونی توجیه پذیر هست

مشاوره حقوقی اداره کار
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
اگر در قرارداد تعیین شده باشد قابل استرداد است در غیر اینصورت خیر

اگر در قرارداد کار پیرامون این موضوع توافقی صورت گرفته باشد کارفرما ملزم به رعایت تعهد خواهد بود در غیر اینصورت مسئولیتی ندارد .

تکلیف کارفرما به تامین وسیله ایاب و ذهاب تنها در مواردی است که کارگاه از محل سکونت کارگران دور بوده و وسایل نقلیه عمومی هم به تعداد کافی در اختیار کارگران قرار نداشته باشد و در غیر شرایط مزبور چنین تکلیفی پیش‌بینی نشده است ن پرداخت هزینه ایاب و ذهاب به جای وسیله ایاب و ذهاب با توافق کارگران ذینفع و کارفرما ممکن بوده و ترتیب خاصی در مقررات قانونی در نظر گرفته نشده است و در این زمینه چنانچه پرداخت وجهی از بابت هزینه ایاب و ذهاب در کارگاه معمول نباشد قانون در خصوص پرداخت آن تکلیفی برای کارفرما پیش‌بینی نشده است اما شما می‌توانید با توجه به اینکه پرداخت هزینه ایاب و ذهاب در کارگاه معمول بوده است به اداره کار شکایت نمایید