آیا این دو شرط مستقل از هم هستند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۷ #92795325

با سلام و احترام فراوان / در یک قرارداد مشارکت در ساخت بین دو نفر عبارتی به شرح زیر نوشته و توافق شده است : (( در صورتی که در اثر حوادث قهری ( اعم از سیل – زلزله –طوفان و... ) ادامه کار برای شریک غیر ممکن گردد و یا در روند اجرای طرح اختلال قانونی ایجاد شود تاخیرات به وجود آمده ناشی از این حوادث مجاز شمرده می شود و هیچ یک از دو طرف در مقابل خسارت هایی که از این جهت به طرف دیگر وارد می شود مسئولیتی نخواهد داشت .))/ یک طرف قرارداد معتقد است حوادث قهریه و اختلال قانونی هر دو یکی است و طرف دوم حوادث قهریه و اختلال قانونی را با توجه به متن قرارداد دو شرط مستقل از هم میداند. لطفا" راهنمایی بفرمایید آیا این دو شرط مستقل از هم هستند یا یک شرط در تاخیرات مجاز محسوب می شوند./ با سپاس فراوان

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

متفاوت است زیرا برای ارتباط دو جمله از «یا» استفاده شده که بیانگر عدم ارتباط میان دوجمله است

با سلام
طبق فرمایش شما و متن قید شده به این معنی است که اگر قوه ی قهریه ای در کار باشد و یا اینکه موارد قانونی در متوقف شدن امور بوجود آید هیچ یک از طرفین نمیتوانند ادعای خسارت داشته باشند .
قوه قهریه برای خود مبحثی جدا و موارد اختلالات قانونی خود مبحثی دیگر میباشد

نتیجه دو عبارت متمایز از هم بوده و برای ارتباط دو جمله نیز از واژه «یا» استفاده شده که بیانگر عدم ارتباط میان دوجمله است .

سلام، با توجه به اینکه در جمله از «یا» استفاده کرده اید، بیانگر آن خواهد بود که دو عبارت مختلف را در نظر داشته اید