در مورد تکمین چگونه اقدام شود؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۷۶۹ #92028346

باسلام خانمی همراه فرزند از خانه و یه ماه همراه خانواده اش به شهری دیگه ببرند و هیچ خبری ازش نداره و الان که شماره ثنا به شماره اش شوهرش میاد چطور اقدام کنه

مشاوره حقوقی خانواده
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دادخواست الزام به تمکین ارائه بدهید.

بادرود الزام به تمکین مطرح نمایید ناشزه محسوب گردد نفقه نخواهد داشت

دادخواست الزام به تمکین بدهید ‌

با سلام خدمت شما بزرگوار
عنایت گردد داد خوسات الزام به تمگین زوه را تنظیم نمایید اگر در جلسه دادرسی زوجه حضور پیدا نکند حکم غیابی صادر خواهد شد .

باسلام .

تشخیص و شرایط تمکین عام وخاص بستگی به وضعیت شرایط زندگی مشترک زوجین دارد .و مطابقت آن با مواد قانونی است.

ماده ۱۱۲۷ قانون مدنی – «هر گاه شوهر بعد از عقد مبتلا به یکی از امراض مقاربتی گردد زن حق خواهد داشت که از نزدیکی با او امتناع نماید و امتناع مزبور مانع حق نفقه نخواهد بود».

استناد به حق حبس برای زوجه باکره به شرطی که تمکین عام نکرده باشد

زن ثابت کند که بودن او در منزل شوهر موجب خوف ضرر بدنی، مالی و یا شرافتی برای زوجه است

ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی– «اگربودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می تواند مسکن علیحده اختیار کند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه برعهده شوهر خواهدبود..

همه موارد فوق و سایر مسایل مربوطه بستگی به تشخیص قاضی دادگاه دارد.

سلام
به نظر می توانید علیه ایشان دادخواست الزام به تمکین و همچنین استرداد طفل مطرح نمایید و ضمن احترام به نظر همکار گرانقدر، به نظر اقدام زوجه فاقد وصف کیفری است

جرمی به نام ترک منزل در قانون مجازات اسلامی و دیگر قوانین ، وجود ندارد، لذا بهترین راهکار برای شما این است که دادخواست عدم تمکین بر علیه همسرتان مطرح نمایید که نفقه به ایشان تعلق نگیرد و همچنین بتوانید در آینده مجوز ازدواج مجدد را هم داشته باشید.