منظور رای دادگاه تجدیدنظر دقیقا چیه؟

پرسیده شده
۲۳ پاسخ ۳۷۶ #91709756

سلام من خوانده هستم .دادگاه بدوی به نفع من رای صادر کرد کخ متن آن در زیر آماده.خواهان درخواست تجدید نظر کرد و رای صادر شد
این رای دادگاه بدوی به شرح زیر است.
خواسته ها: ۱. مطالبه وجه سفته۲. مطالبه خسارت دادرسی۳. مطالبه خسارت تاخیر تادیه
گردشکار-خواهان دادخواستی به خواسته فوق به طرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به این شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفات قانونی در وقت مقرر فوق العاده دادگاه به تصدی امضا کننده زیر تشکیل است و با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید
رای دادگاه
خواسته خواهان آقای … عبارت است از مطالبه مبلغ … ریال به انضمام خسارات دادرسی به طرفیت آقای … با وکالت آقای … ، بدین شرح که خواهان با ارائه ۱۱ فقره سفته به شماره های …
و واخواست سفته های مذکور بیان می دارد که وجه سفته های مذکور را از خوانده طلبکار می باشد و خوانده از پرداخت آن امتناع مینماید . خوانده با ارائه قرارداد فروش نرم افزار منعقده بین شرکت … با نمایندگی خواهان و خوانده بیان می دارد بین انجام قرارداد بوده و پس از انجام قرارداد باید مسترد می شده است و وفق صورتجلسه مورخه …. به شماره … تمامی موارد قرارداد شماره … به مورخه ... تحویل گردیده است بنابراین خواهان استحقاق وجه سفته های مذکور را ندارد و تقاضای صدور حکم به بی حقی خواهان را دارد . خواهان حضور نیافته و لایحه ای هم در دفاع تقدیم نداشته است فلذا با پذیرش دفاعیات خوانده مستند به ماده ۱۹۷ قانون آئین دادرسی مدنی حکم به بطلان ادعای خواهان و بی حقی وی صادر می گردد. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی است.
رای دادگاه تجدید نظر :
باتوجه به تجدیدنظرخواهی در رابطه با خواسته خواهان مبنی برمطالبه وجه به مبلغ ... ریال به انضمام خسارات دادرسی و تاخیر در تادیه موضوع یازده فقره سفته منتهی به صدور حکم به بی حقی گردیده است ، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و دفاع به عمل آمده نظر به اینکه وکیل محترم تجدیدنظرخواه علیرغم اخطار صادره درجهت تشریح و توضیح منشاء دین و مبنای مطالبه سفته ها به دادگاه ارائه نکرده اند و مرتبط بودن سفته های مورد مطالبه به قرارداد تنظیمی ثابت ومحرز است وبا تحویل کالا بقاء سفته ها و مطالبه آنها توجیهی نداشته و نخواهد و ابطال رای داوری هم لزوم امطالبه آنها را توجیه و تجویز نمی نماید با وصف مراتب فوق استناد دادگاه محترم به رابطه قراردادی وصورتجلسه مورخ ۱۳۹۶/۷/۱صحیح بوده لیکن مجرای صدور حکم در ماهیت را فراهم نمی نماید زیرا درهمان صورتجلسه قید شده سایر موارد
قرارداد به قوت خود باقیست بنابراین مطالبه وجه سفته ها نیازمند اثبات عدم انجام تعهد
از ناحیه خواهان و در واقع الزام به ایفای تعهد مورد مطالبه است که با اثبات آن رجوع به ضمانت فراهم خواهد شد و متقابلا استرداد سفته ها نیز مستلزم ایفای تعهد و فقدان ضرورت بقاء آنها در دست خواهان دعوی می باشد با وصف مراتب فوق تا هنگام تحقق شرائط فوق دعوی حاضر قابلیت استماع را نداشته براین اساس نظربه اینکه رای دادگاه محترم بدون توجه به دلایل و مدارک ورعایت مقررات قانونی واصول دادرسی صادرگردیده است وموید جهات بندهای ج ،هـ ماده ۳۴۸قانون آئین دادرسی مدنی است وبراین اساس با توجه به مواد،۳۵۸ ،۳۴۹ ،۲،۳۴۸ ،۵۱۹ ،۵۱۵ ،۵۰۳ ،۳۶۵, ۵۲۲قانون یادشده با پذیرش اعتراض رای دادگاه محترم را نقض و قرار عدم استماع دعوی خواهان را دروضعیت حاضر صادر و اعلام می دارد، رای دادگاه قطعی است

با تشکر

مشاوره حقوقی سفته
۲۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .رای به نفع خوانده صادر شده است.

سلام
امکان طرح مجدد دعوی وجود دارد

خواهان میتواند مجددا طرح دعوا نماید...

درود رای به نفع خوانده صادرگردیده است

باسلام.
باتوجه به اینکه رای دادگاه از نوع قرار است امکان طرح مجدد همین دعوا وجود دارد.

باسلام -رای به نفع خوانده صادرگردیده است

سلام
امکان طرح مجدد دعوا از سوی خواهان وجود دارد