آیا زمانی که مرد محکوم شد مبلغی را بابت نفقه بپردازد اما پرداخت نکند زوجه میتواند شکایت کیفری نفقه کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۳۲ #90742104

سلام.
منظورم اینه که زوجه اول برای نفقه شکایت کنه چه نفقه معوقه چه نفقه حال و دادگاه برای زوج مبلغی را تایین میکنه تا پرداخت کند اما زوج پرداخت نکند آن وقت ترک انفاق کیفری ایجاد میشود؟

مشاوره حقوقی ترک انفاق
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
با عدم پرداخت می توانید اقدام به توقیف اموال و حساب بانکی نمایید و اگر مالی نداشته باشد می توانید جلب بگیرید
و در نظر داشته باشید طرح دعوای کیفری ترک انفاق نیز امکان دارد که میتوانید به این منظور اقدام کنید
موفق باشید

درودبرشما .کسی ملزم به نفقه میباشد که متمکن ازدادن نفقه است یعنی بتواندنفقه بدهد بدون اینکه ازاین حیث دروضع معیشت خوددچارمضیقه گردد.برای تشخیص تمکن بایدکلیه تعهدات و وضع زندگانی شخصی اودرجامعه درنظرگرفته شود.که طبق ماده ۱۲۰۵ قانون مدنی .درموارداستنکاف از پرداخت نفقه چنانچه الزام کسی که پرداخت نفقه برعهده اوست ممکن نباشد دادگاه میتواندبامطالبه افرادواجب النفقه به مقدارنفقه ازاموال مستنکف دراختیار ان ها قراردهد.وطبق ماده ۵۳قانون حمایت خانواده .هرکس باداشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را درصورت تمکین اوندهدیاازتادیه نفقه سایراشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه ۶ محکوم میشود تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است ودرصورت گذشت وی ازشکایت درهرزمان تعقیب جزایی یا اجرای مجازات موقوف میشود .

سلام در صورت عدم پرداختزوجه می تواند اقدام به توقیف اموال و دارایی و حساب بانکی نماید و اگر مالی شناسایی نشود می تواند جلب بگیرد
طرح دعوای کیفری ترک انفاق نیز امکان دارد

سلام
ترک انفاق از دو جهت قابل پیگیری است یکی از نظر حقوقی که شما اقدام کرده اید و این امر تا زمانی که نفقه پرداخت نشده نافی حق شما برای شکایت کیفری نیست و بنابراین امکان اینکه شما شکایت کیفری هم تقدیم تقدیم نمایید وجود دارد.

بله اگررای قطعی صادر شود ترک انفاق, کیفری, می باشد

با سلام.مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده: هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می‌شود. گرامی این ماده مطلق است و هر زمان زوج از پرداخت نفقه خودداری کند، برای زوجه حق شکایت وجود دارد