با توجه به شرایط کاری ایشون و خودم و درآمد ایشون منو میتونن اجبار کنن برای همچین خونه ای؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۳۷ #90734293

با سلام و خسته نباشید
همسر من کارمند شرکت خصوصی هست و حدودا ۵ تونن درآمد داره ولی خونه ای که برا زندگی اجاره میخاد بکنه یه خونه مسکن مهر که در حاشیه شهر هست و اجارش دویست سیصد تومنه و پول پیش هم دو سه تومن و علنا داره زور میگه به من و حتی تو انتخاب همون خونه ها هم منو نمیبره و علنا به من زور میگه که خودش باید انتخاب کنه و من حقی ندارم درصورتیکه ایشون هیچ قسط و بدهی اینا ندارن که من بگم نمیتونن خونه خوب بگیرن و توانشو ندارن فقط از روی خسیسی اینکارو میکنن این خونه هم واقعا خیلی دوره و برای رفت و آمد به محیط کارم واقعا خیلی اذیت میشم و هیچ پولی هم برای من نمیدن و حتی برای خرید روزانه هم پولی نمیدن و همه چی رو خودش میخره من خودم دفتر نمایندگی بیمه دارم قبلا هم کار میکردم ایشون مانع شد بخاطر پسرم ولی الان جدیدا در شرف شروع کارم هستم و میگن نمی‌زارم کار کنی و هیچ پولی هم به خود من نمیده میخواستم بدونم با توجه به شرایط کاری ایشون و خودم و دارمد ایشون منو میتونن اجبار کنن برای همچین خونه ای؟؟ و اینکه میتونن مانع بشن برای کار کردن من ؟؟من خودم تحصیلاتم کارشناسی مهندسی کامپیوتر هست پدرمم نظامی بازنشسته

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود ؛ همسر شما با داشتن تمکن مالی کافی موظف به تامین نفقه شما مطابق شان و متناسب با وضعیت تون هستن.
اگر نوع شغل شما منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات شما نباشد همسر نمی تواند ممانعت کند.
مواد ۱۱۰۷-۱۱۱۷-۱۱۲۹و۱۱۳۰ قانون مدنی تکلیف شما را به صراحت معلوم کرده است.

باسلام
مطابق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.
پس منزل مسکونی که ایشان تهیه میکنند باید در شان شما باشد.
شغل شما هم چون خلاف شان خانوادگی نمیباشد و قبل ازدواج هم به آن اشتغال داشته اید نمیتوانند مانع شوند.