مجازات قتل هنگام درگیری، چه میباشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶,۰۹۶ #90299151

سلام
قتل اگر در حین درگیری باشد، یعنی دو نفر دعوا کنند، یک نفرشان پرت شود و بمیرد.

مشاوره حقوقی قتل
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : در فرض سوال چنانچه عامل پرت شدن و فوت شخض در اثر عمل عمدی و با انگیزه و قصد و برنامه ریزی قبلی بجهت قتل او باشد حکم او قتل عمد و بلاشک قصاص یا اعدام .....اما هر کدام از موارد فوق متزلزل گردد در حکم شبه عمد و پرداخت دیه و باگذشت وراث ، و گذراندن حبس بابت جرم عمومی آزاد میشود واما چنانچه دو عامل از موارد مذکور علاوه بر تزلزل متوجه خطایی نیز گردد بعنوان خطای محض و فقط مشمول دیه میشود . اگر تمام موارد اثباتا و یقینا موضوعیت پیدا نکند دفاع مشروع تلقی داده شده و شخض تبرئه میشود

با سلام حکم فوت بر اثر پرت شدن در درگیری با فوت در نتیجه هل دادن و پرت کردن متفاوت است. اولی غیر عمد موجب دیه و زندان و دومی قتل عمد و موجب قصاص است، جزئیات حادثه و پرونده را به دقت باید تشریح بفرمائید تا ماهیت عمد یا شبه عمد بودن فوت مشخص گردد تا در صورت وجود دفاع، راهنمایی لازم انجام شود.

در هنگام نزاع دو فرض رو در نظر گرفت ۱ اینکه قاتل شروع کننده نزاع بوده یا مقتول . و ۲ اینکه قاتل قصد ارتکاب قتل رو داشته باشد یا خیر و لوازم و مقدماتی رو هم از قبل فراهم کرده یا خیر؟؟
اگر قاتل مقدمات رو فراهم کرده باشه و اغازگر نزاع بوده و منتهی به قتل شده احتمالا قتل عمد و مجازاتش قصاص است( البته در صورت رضایت اولیا دم تبدیل به دیه می گردد)
و اگر قاتل شروع کننده نبوده و در مقام دفاع بوده خیر
البته باید در نظر داشت که در جرایم کیفری عناصر جرم ( قانونی ، مادی و معنوی ) اگر محرز باشد جرم عمد و مجازات تعیین شده اجرا می شه والا خیر

سلام
این مورد بسیار کلی است و باید جزییات عمل را دانست
در هر حال یا عمل عمدی و مجازاتش قصاص است و یا قاتل می تواند ثابت کند که عمدی در کار نبوده و به دیه محکوم میشود

به نام خدا
اگر جزعیات در این درگیری با توجه به شرایط پرونده مشخص گردد و روشن شود که به صورتی بوده که ناشی از دفاع مشروع است که بستگی به پرونده و شرایط آن دارد امکان گریز از مجازات وجود دارد ، به صورت کلی میتوان گفت که دفاع مشروع، به‌کار بردن نیرویی است که از لحاظ قانونی برای دفع و از بین بردن خطر و تجاوز مهاجم مجاز است. دفاع مشروع یکی از علل موجهه‌ جرم است یعنی اگر شخصی در مقام دفاع مشروع دست به ارتکاب رفتاری بزند که در حالت عادی جرم است (مثل قتل)، نمی‌توان گفت که مرتکب جرم شده‌ است و در نتیجه مجازات هم نخواهد شد. برای مثال اگر شخصی برای دفاع از خودش دست به قتل شخصی دیگر بزند، نمی‌توان او را به دلیل ارتکاب این قتل مجازات کرد حتی اگر به صورت عمدی واقع شده باشد اما باید توجه داشت، هر دفاعی، مشروع نیست.