آیا ارث به فرزند حاصل از طلاق می رسد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۵,۵۰۱ #89340541

۱۸سال هست یه پسری بدلیل طلاق پدر نداشته (پدر معتاد بود) و با مادر زندگی می کرده . حالا پدر بر اثر انفجار لوله گاز در اپارتمان خودش (که به اسم خودش هست) پس از سوختگی شدید فوت شده . پدر کارمند رسمی آموزش و پرورش بود و توضیح اینکه پدر و مادر و خواهر و برادر این آقا معلم هم زنده هستند .به مادر که ارثی از فوت شوهر خود که ازش طلاق گرفته تعلق نمی گیره چون دیگه همسر عقدی اون مرحوم نبوده و قانون به او این اجازه رو نمی دهد
سوال من اینجا هست که آیا به پسر که حاصل طلاق پدر و مادر بوده ، ارثی تعلق می گیرد ؟ به چه میزان ؟

آیا پسر می تواند از حقوق پدر بهره ببرد ؟ (سن پسر ۱۷ سال و ۱۰ ماه هست) اگه می تواند تا چه سنی ؟ تا ۱۸ سالگی یا تا زمانی که به تحصیل مشغول هست ؟
مال و اموال این مرحوم به چه میزان و به چه کسی می رسد؟
با تشکر از جواب گویی شما دوستان ، لطفا به توجه به اینکه این پسر یتیم هست و سایه پدر ندیده راهنمایی دقیق کنید تا حداقل اگه حقی داره بتونه حق خودش رو بگیره

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
قطعا پسر جزو ورثه می باشد و سهم الارث ایشان باید به وی پرداخت شود و برای این کار باید ابتدا انحصار ورثه گرفته شود

سلام دوست عزیز
ارث به فرزند پسر می رسد البته بعد از انحصار وراثت و ایشان تا زمان تحصیل می تواند از مستمری پدرشان استفاده کنند

سلام
در خصوص ارث، طلاق والدین تاثیری در ورثه بودن شما نداشته و کماکان از ماترک پدرتان ارث خواهید برد
در خصوص دریافت مستمری ایشان نیز تا ۱۸ سالگی قادر به دریافت آن خواهید بود

سن پدر یا فرزند اهمیتی ندارد ، در هر صورتی ، چون پدر در حین حیات پسر فوت کرده است به وی ارث میرسد.
برای تعیین ارث باید انحصار وراثت صادر شود .

سلام
ارث تعلق می گیرد
بعد از هزینه کفن و دفن میت، اگر دینی به گردن متوفی است از ماترک باید اداء شود و بعد از آن وصیت تا یک سوم ترکه و مازاد بر آن با اجازه وراث اعمال شود
تا زمانی که به تحصیل مشغول هست
مال و اموال این مرحوم به چه میزان و به چه کسی می رسد؟
درجه اول: پدر و مادر و فرزند
اگر وارث میت فقط یک نفر از دسته اول باشد مثلا پدر یا مادر یا یک پسر باشد، همه مال میت به او می رسد

سلام، بله ایشان به اتفاق پدر و مادر بزرگش ورثه قانونی متوفی هستند و به تناسب سهمی که قانون برایشان در نظر گرفته در اموال مرحوم سهیم هستند بعد از سن ۱۸سالگی حقوق ایشان قط میشودو علاوه بر اینکه پدر و مادر متوفی می‌تواند کماکان از حقوق متوفی در صورت اینکه تحت تکفل او باشند بهرمند شوند پسر ۱۷ساله اگر حکم رشد را درخواست کرد موافقت شد که مشکلی نیست در غیر اینصورت باید قیم برایش تایین شود

ابتدا این پسر می بایست درخواست صدور گواهی حصر ووراثت بدهد و ورثه حین الفوت پدر را نیز اشاره نماید که چون ایشان و پدر ومادر زنده هستند می شوند وارثین طبقه اول و یک دوم ارث به پسر و یک ششم به مادر ویک ششم به پدر ومابقی ترکه که اضافه بیاید به پدرو پسر تقسیم خواهد شد. و طلاق مانع ارث نیست
تا زمانی که تحصیل می کند می تواند از مستمری پدر استفاده نماید .ضمنا حق بیمه فوت وتکمیلی فوت نیز در حقوق ایشان جاری است و باید ببینید برای کمک هزینه فوت که به متوفی تعلق می گیرد شخص خاصی را محق کرده است یا خیر و درصورت عدم مشخص نمودن فرد خاص بعنوان دریافت کننده کمک هزینه بر حسب قانون ارث تقسیم می شود