درصورتی که یکی از ورثه مخالف اجاره دادن ملک ورثه ای باشد می تواند شکایت کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۲۱۶ #83530324

سلام وخسته نباشید پدر مرحوم ما مغازه ای به ارث گذاشته و این مغازه در اختیار مستاجر میباشدعلاوه بر مقرری ماهی ۵۰۰ هزار تومان مرحوم مادر از اجاره مغازه نیز امرارو معاش مینماید .جدیدا" برادر بزرگ ما موافق به اجاره مغازه نیست و ادعا میکند که اگه مغازه بسته باشه بهتره در حالی که مادر ما از مغازه مخارج خونه خودش رو تامین میکند این ملک ۵ ورثه داره دو خواهر دو برادر و یک مادر وراث دیگه مشکلی برای اجاره دادن ندارن ولی برادر بزرگه مخالفه ممنون میشوم جواب بدین آیا راهی هست از طریق دادگاه نامه برای اجاره دادن مغازه بگیریم و سهم اجاره ارث برادر رو بهش بدیم .

مشاوره حقوقی ارث
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام برای دادن اجاره ی ملک مورثی اجازه ی تمام وراث لازم است و چناچه یکی از ورثه مخالف باشد حق اجاره دادن ملک مورثی را ندارید و در صورت موافقت همگی ورثه باید اجرت المثل به نسبت سهم الارث به ورثه پرداخت گردد.در ضمن پرداخت نفقه مادرتان بر عهده فرزندان پسر می باشد و درصورت عدم پرداخت نفقه محکوم می شوید.

باسلام ووقت بخیر
بعداز فوت متوفی هریک از وراث میتواند رای دریافت سهم الارث خود از طریق مراجع قضایی اقدام کند حال اگر یکی از وراث ملک متوفی را اجاره داده است باید اجازه تمامی وراث باشد درغیر اینصورت وراث دیگر میتوانند درخواست اجرت المثل ایام تصرف کنند .و یا اینکه طبق گواهی انحصاروراثت بین خود توافقی دال بردریافت سهم الارث داشته باشند .

نمیشود بهتر است دعوی تقسیم ترکه مطرح کنید البته اگر شما مالک سرقفلی هستند مسله فرق میکند و طوری دیگر باید عمل نمود.